Filtrera
Stäng

Simms västar 2018 | EL-GE Martin

Simms västar 2018 | EL-GE Martin
Under 2018 så får vi se det bästa av bärsystem någonsin från Simms. I ett tidigare inlägg skrev jag om nya Dry Creek serien som är en helt vattentät serie packs och väskor. Det finns dock ett dilemma med dessa vattentäta prylar (som Dry Creek serien eller tex Patagonia Stormfront serien), de blir rätt dyra och ofta ganska enkla i sin design i förhållande till pris. Det ska sägas att med "enkla" i sin design så menar jag inte att det per automatik är sämre, personligen så föredrar jag dessa enklare men vattentäta väskor. Jag har kört med både Simms Dry Creek prylar och har i dagsläget en Patagonia Stormfront Slingpack.

Bild på Patagonia Stormfront Sling 20 liter (Orange)

Anledningen till att jag kört på grejer som är enkla & vattentäta är mest för att jag har en systemkamera med mig och oftast bara en ask flugor samt vadar på ohälsosamma platser frekvent. Under 2018 kommer Simms släppa ett gäng helt nya västar som ser väldigt lovande ut, det är de bästa av två världar för den som föredrar väst framför chest/waist/sling packs. Old School möter New School i denna serie västar. Några av detaljerna och lösningarna är bland annat: "smarta" rymliga fickor som inte är i vägen, vattentäta fickor, stretch över axlarna för avlastning, blixtlås försedda innerfickor, lätta/snabbtorkande material, velcro fields för flugtork i foam, inbyggda retractor clips etc (Alla västar har inte alla dessa funktioner utan detta var ett urval)
 
För många öring och kanske framförallt torrflugefantaster så är västen fortfarande det som gäller, man har med många askar av flugor som imiterar alla olika stadier hos diverse sländor/baggar/myror etc... samt ett mindre apotek av olika prepp-produkter såsom torrfluge spray, gel, tork kulor (typ Loon Easy Dry) samt måttband, peang etc...
 
Att tänka på innan du köper väst:
Lägg fram allt du brukar ha med på en fisketur på köksbordet,fundera på om du behöver allt detta, när du kommit fram till vad som verkligen behövs så börjar du leta efter en väst som kan hålla ordning på allt på ett bra sätt. Vi kommer ha flera av dessa västar i lager, de vi inte lagerför kommer man kunna beställa. Jag är övertygad om att du kommer hitta en passande väst ifrån Simms.Modellerna heter G3 Guide, Vertical Mesh Vest, Guide Vest, Headwater Pro Mesh Vest & Freestone Vest. OBS det är namn du kanske känner igen, men västarna är nya och har fått ett rejält lyft till 2018. Personligen tror jag mycket på nya Guide Vest för den kräsna flugfiskaren med mycket prylar, den något enklare och "renare" Vertical Mesh vest med färre fickor och i mesh tyg (dvs nät) kan nog tilltala laxfiskare som föredrar väst.

Skriv en kommentar