Filtrera
Stäng
RSS

Blogginlägg '2017' 'juli'

PÅ FISKETUR I KLIMPFJÄLL | Team Tim

Många känner till Ransaråns strömmar och sel som så småningom letar sig ut i Kultsjön, rödingsjön. Flera har hört om Fiskonbäcken och vakande öring i kristallklart vatten. Men området har så mycket mer att bjuda på.

Havsfiskerapport | Team EL-GE Havsfiske
Prognoserna visade ett stabilt högtryck med ett kav lugnt Västerhav, så jag och brorsan planerade in en fisketur under torsdagen. Vi hade siktet inställt på djupen väster om Väderöarna.
Fjälljokken | Fishbum

Efter lite snurrande blev det bestämt att prova en fjälljokk, något kallt och lite tidigt. En bekant från Luleå slöt upp och trots dålig väderprognos gav vi oss ut. Det blev bara ett dygn då fisken inte var hemma alls.

När allt stämmer, nästan. | Team EL-GE Havsfiske
Efter en intensiv vår med många måsten, har suget efter att få komma ut på havet och blöta linorna varit stort.

Det är ju dock mycket som skall stämma, väder inte minst.

Bröderna på långtur | Team EL-GE Havsfiske

Våra otroligt flitiga teamfiskar tog igår chansen att åka ut på en längre tur ut på havet. Vädret visade endast ett par sekundmeter vilket betydde vågfritt hav och tillfälle att åke en längre distans.

Makrillrapport | Team EL-GE Havsfiske

Bröderna Estling har ännu en gång varit ute på makrillfiske som varit givande. Denna gången fiskade de med UL utrustning och hade ett fantastiskt makillfiske med bra snittvikt.

Deras tips: leta på grundtopparna, där står det massvis med makrill!

...
Nya spännande bindmaterial | EL-GE Agne

Ni har väll inte missat att vi fått in en hel drös med material från en  ny leverantör i flugbindningsavdelningen? Företaget heter Swiss CDC och har gjort sig ett namn i hela flugbindningsvärlden genom sina fantastiska CDC fjädrar. Deras CDC är den bästa jag någonsin provat!

Lpxe Testvinnare | Martin "Punkarn" Karlsson

Guideline overall vinnare igen i legendariska Trout & Salmon! Det kan nämnas att guideline vunnit detta test tidigare vid otroliga tre tillfällen, både med gamla Lpxe, Fario och även fario classic (2016)! Lpxe serien kännetecknas av att vara lätta, bra ryggrad som inte sviker dig även om det börjar blåsa. Själv har jag fiskat med samma Lpxe 9' #6 i över 10 års tid.

På vift! | Fishbum

Jag vet vart jag är men jag vet inte riktigt vart jag är på väg, ibland är livet svårt! Trysil som jag var i förra veckan bjöd på strålande väder men fisket var lite trögt tycker jag. Lyckades få en öring på 43cm på torrt och det var det största som ville visa sig under tiden vi va där, jag var i en riktigt stor sik men den gick tyvärr lös. Det var mycket Danica igång men fisken va inte jätteintresserad av dom tråkigt nog. Men vackert är det!