Filtrera
Stäng

Trollingspön

Trolling är en gammal metod för att fånga fisk. Trolling är en annan benämning för släpfiske efter båt. Fungerar i alla sjöar och vattendrag som rymmer just en båt.

Trollingfiske sker antingen med djuprigg, ihop med ytparavan, djupparavan eller med betet utsläppt bakom båten. Djupriggspön är mjuka i sin aktion för att de ska stå uppspända med en böj mot riggens utlösare. På så vis krokas fisken när den huggt som fått linan att lösas ut från själva utlösaren.

Trolling med stora beten är populärt efter arter som gädda och gös, wobbler som skeddrag. Men även i saltvatten fungerar metoden mycket bra. Varför inte prova att trolla en shadjigg vid din nästa tripp till Norge? Det är långt fler arter än hälleflundra, gråsej, bleka och torsk som fattat tycke för det presenterade.

Sedan ska man inte förakta klassiskt ”ro drag” efter abborre under sommarens varma månader. Kanske i en träeka under en magisk solnedgång?

Beställ ditt trollingspö av oss online - enkelt & smidigt

EL-GE Sportfiske erbjuder snabba leveranser, omfattande garantier och bra priser!

Visa som Rutnät Lista
Sortering
Visa per sida

Abu Garcia Seven Trolling 7ft 15lbs

Abu Garcia Seven Trolling är ett väldigt prisvärt trollingspö som är klassat som 15lbs. Perfekt för dig som inte vill köpa dyra trollingspön. Spöet är tillverkat av glasfiber vilket gör det väldigt slitstarkt. Denna modell är perfekt för lax, stora öringar eller gädda.
359,00 kr 349,00 kr

Excellence Trolling - 7ft -15lbs

Excellence-spöna är en mycket bra start om du är på väg att staka ut en framgångsrik trollingkarriär, men också erfarna trollare använder den här glasfiber­serien. Inte undra på, när man får så mycket kraft och spänst för en sådan liten slant. Stadiga EVA-handtag och tåliga spöringar sitter på klingan.
579,00 kr 549,00 kr

Westin W3 Predator Trolling 2nd 8'6ft 60-180g

W3 Predator Trolling 2nd Generation från välkända Westin är speciellt designat för trolling med stora beten efter rovfiskar som gädda, gös och muskie i sötvatten. Detta spö krokar fisken även om betet simmar långt ifrån båten. Spöet hanterar också sidoparavaner, betesfisk och andra tekniker som används inom modernt predatorfiske. Spöet har komponenter av hög kvalitet och en klinga av high performance carbon från japanska Torayca® med en väl avvägd aktion och stora kraftresurser.n väl avvägd aktion och stora kraftresurser.
1.549,00 kr 1.269,00 kr