Filtrera
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
Stäng
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
RSS

Blogginlägg '2021' 'januari'

Din guide för havsöring i Skåne | TEAM TIM TIPSAR | www.el-ge.se
Väder, kläder och käk är bra saker att ha koll på och sådant som kan planeras inför det tidiga vinter/vårfisket. Om det tex blåser mer än 7m/s pålandsvind kan vattnet mellan Skillinge och en bra bit längs sydkusten snabbt bli skitigt och färgat. Då är det ofta bättre att fiska norrut mot Kiviksområdet. Eller kanske mysa på västsidan med stilla hav. Det går ju att fånga fisk även under sådana förhållanden. Mina idel-förhållande som flugfiskare är 3-5 m/s pålandsvind, lite gammal sjö som rullar in och lätt färgat vatten.
GROV HAVSÖRING I SKÅNE | Agne tipsar | www.el-ge.se
Det var några år sedan jag sist var nere i Skåne i januari, så när jag fick ett meddelande av min vän Martin med frågan om jag ville med ner till Höganäs så var jag inte långsam på att tacka ja. Vi åkte vid 6 tiden och var nere vid Skånes västkust vid 8:30. Väl där tog jag på mig mina Simms-vadare och satte ihop mitt Scott Sector 9ft #6 jag bytte även min tafs som suttit på sedan höstens kustfiske på hemmaplan. Jag kör för det mesta med upphängare så denna dagen startade jag med en liten brun foammärla och en salmon pink speybugger.
Teamfiskarna får grov havsöring i Skåne | Punkar´n | www.el-ge.se
Det tidiga vårfisket kan vara lite av ett "hit or miss" fiske, ibland stendött, ibland någon trött utlekt fisk och ibland en proppmätt "Öresundare".Tim återfinns alltid på skånekusten under det tidiga vårfisket och har lagt många timmar där, och dragit en hel del fisk igenom åren. Just denna dag valde han att köra med sitt gamla hederliga Sage "One" i 9' #6 (modell utgått) ett snabbt spö men med bibehållen känsla. Den rulle han använde var en Lamson velocity (utgått) och linan var en Coastal slow intermediate (självklara valet) i ändan av tafsen satt en grå spey räka.
Fiske i frosten | TEAM EL-GE ADVENTURE | www.el-ge.se
Här på västkusten har det inte varit så mycket minusgrader denna höst/vintern men just denna dag var det rejält kallt. Vi packade våra lunchmackor, satte på kaffe och gav oss ut på äventyr. Vi hade tidigare bestämt oss för att testa på fiske efter öring i insjö, något vi aldrig tidigare gjort.