Filtrera
Stäng

Simms Dry Creek 2018 | EL-GE Martin

Simms Dry Creek 2018 | EL-GE Martin

Nu har vi avhandlat Scott G, Lamson Cobalt, Ahrex freshwater och Smith Creek i tidigare inlägg så inte helt otippat är det nu dags att redogöra för flugfiske konfektionens mastodont! Märket som förknippas med guider världen över och podium platser på branschens mässor dvs SIMMS! 1980 startade den dedikerade fiskaren John Simms företaget, Simms var en av de första i världen att tillverka vadare i neopren. Idag är de äldre bruna neopren vadarna ett stycke historia vi i Sverige kan minnas från Loop Tackle design katalog från 94 (om jag inte minns fel på årtalet) då Loop under en period saluförde vadare från Simms.

  

När jag började jobba på El-ge sportfiske för nu 10 (!) år sedan var jag nyss hemkommen från en ca 40 dagar lång D.l.Y saltvattenresa i Centralamerika, Under resans gång så lärde jag mig mycket om vad som är nödvändigt för en Saltvatten-luffare och vad som man gott kan lämna hemma. Det jag bland annat lärde mig är att det kan vara ovärderligt med en eller flera vattentäta väskor för olika ändamål.

Små taxibåtar på gammal sjö på väg till flatsen och det stänker rätt rejält, tropiska regn eller djup vadning kan också ödelägga dina prylar. En utav de första prylarna jag handlade då jag började jobba på El-ge var en Dry Creek hip pack, då hade jag siktet på att återvända till Centralamerika redan nästa vinter men så blev det inte. Trots att jag blev kvar hemma så hade jag stor glädje av denna för det är nästintill monsun regn i Göteborg emellanåt, och plurra gör man också.Senare så införskaffade jag mig även Dry Creek backpack som hängt med mig länge. 2018 års Nya Dry Creek serien har fått ett rejält "face lift" till i år med nya tech-features som tex små och smidiga T-zip dragkedjor (dessa har annars alltid varit väldigt feta) nya ficklösningar och diverse andra funktionella detaljer. De nya Dry Creek ryggsäckarna tror jag mycket på, min egna har nu gett upp efter många års slit, så kanske blir det att jag haffar en ny i år!

De nya oranga Duffelbagsen hittar du redan i våran Göteborgsbutik, rejäla väskor som passar lika bra om du ska till Christmas Island som i båten hemma en regning dag ute på sjön.

 

Skriv en kommentar