Filtrera
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
Stäng
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
RSS

Blogginlägg '2016' 'september'

Oskar i British Columbia #3

Här kommer en ny rapport från Oskar som befinenr sig i British Columbia på jakt efter i första hand Steelhead. Förutsättnignarna i älvarna har fått dem att jaga brooktrout tills vattnet klarnat i strömmarna. Det ser inte helt fel ut det heller tycker vi! 

Agne Sjöberg, nytt ansikte på EL-GE

Född och uppvuxen längst ut i södra skärgården, på vrångö. Med havet precis utanför ytterdörren så har fisket efter havsöring alltid varit lättillgängligt. Flugfisket är min stora passion och på senare år så har även flugbindningen blivit en stor del i mitt liv. Flugorna lägger jag upp på mitt 

Underskattad favorit | EL-GE Martin

Förra så köpte jag ohälsosamt mycket fiskeprylar men i år har notan varit något blygsammare. En pryl som jag tittade på under förra året men avfärdade var just denna spötub där man kan ha rullen kvar på spöet, jag tänkte hur lång tid tar det att skruva på en rulle egentligen? Latmask!

Oskar i British Columbia #2

Resan går vidare. Vi har landat ytterligare 14 steelheads nu och vi börjar verkligen förstå tänket. Just nu befinner vi oss i Bulkley River och fiskar den och ska besöka kispiox senare i veckan. Lever ett drömliv just nu. 3 Coho, 4-5 bulltrout, 1 whitefish och 1 Dolly Varden har vi också fått.

Flugmönster med Agne

Knappt en vecka kvar av säsongen och havsöringsfisket är på topp! En av flugorna som funkat bra för mig det senaste är en liten baitfish med ice dub, ögon och UV-lim.  Du hittar mönsterbeskrivning längre ner.

Arctic Fluglinor

Nu har vi fått påfyllning av de extremt populära Arctic fluglinorna i Göteborgsbutiken och på vår webshop. Dess tunna diameter får den att skjuta som ett skott även i rejäl vind. En lina vi tror kommer ta allt mer plats på marknaden. 

Oskar i British Columbia #1

En kort rapport med tillhörande bild kom från Oskar på lugfiskeavdelningen som just kommit fram till British Columbia för tre veckors Steelheadfiske.

Fishbum: Tropiskt klimat

Jag ska fatta mig kort då fisket verkar vända mot det bättre, för varmt har bytts mot lite mer hösttemperaturer och öringen verkar inte vara sen med att reagera. Mycket smått...väldigt mycket smått!

Agne tipsar om Gammarus

Det här Gammarus flugmönstret har gett bra resultat sista tiden. På min senaste tur blev det 27 öringar med en topp på 45-46cm. Jag fiskade med intermediatelina och det var ruskigt snabb hemtagning som gällde den här dagen. En fluga som du enkelt kan variera färgerna på.