Filtrera
20% RABATT PÅ UTVALDA HASPELRULLAR KLICKA HÄR
Stäng
20% RABATT PÅ UTVALDA HASPELRULLAR KLICKA HÄR

Tackla dina flugspön | Punkar'n

Tackla dina flugspön | Punkar'nPå promenad i B. C med Sage Method 12,6 #8, Sage Tcx 11,9 #8 och Scott T3h 11'#8. Vid tvåhands fiske efter lax eller som på bilden efter Steelhead så har jag rätt ofta två spön tacklade men ibland 3. Detta är bekvämt om man ska gå över en kortare pool/run flera gånger, och vill fiska den på olika sätt. Tex med olika grad av sjunk på spetsar/klumpen, eller olika storlek/färg på flugorna. Att konka på 3 spön är dock inget jag gärna gör om det är långt till bilen, eller en lång sträcka att fiska på. Ett par spön kan dock stå tacklade i stugan så man kan variera lite beroende på vart man åker och hur vädret är. Tex är mitt Tcx 11,9' 8 är tänkt för mindre vatten, och/eller blåsiga dagar då det är kort och rätt styvt, på bilden ovan är Scott spöet tacklar med skater fluga och flytlina, Det röda Sage Method som jag fiskade typ 80% med är tacklat med en NSH skagit 480 grains + tip.
I somras i Byske gick jag till alla platser och hade då bara ett spö riggat, men 2 spön i reserv i stugan.
I en annan Norrlandsälv hade jag två tvåhands spön riggade och ett enhandsspö tacklat med ståltafs och gäddfluga, det är synd att missa den chansen om man kommer till ett fint bakvatten i en älv man vet håller fin gädda.

Det gröna spöet är ett Sage TCX 11,9 #8 ett kort spö för mindre vatten, i detta fall bedrevs fisket i Norge, och denna dag användes detta spö mest för att det blåste mycket. Det gråa spöet är ett Scott T3H 11' #8 tacklat med flytlina och liten enkelkrok om jag inte minns fel, för ett lugnare parti i älven med väldigt klart vatten.
 
 
 
Ett tvåhandsspö i klassen #8/9 som är mellan 12.6'-13' fot är väldigt mångsidigt. På bilden syns ett Sage Method 12.6' #8 , dett spö ryms i min hockeytrunk (Nej har aldrig spelat hockey) Det andra spöet är ett Scott t3h 11' #8 tacklat med lättare lina och mindre fluga för fiske i ett biflöde. Öl och torkat renkött är två andra måsten vid älven.

Färdas du med cykel som jag gjorde sista veckan i B.C (Bulkley river) så gör du klokast i att bara ha med dig ett spö då du sticker ut. Se till att antingen packa ihop det helt innan du cyklar om du ska täcka jobbig terräng eller cyklar långt. Själv följde jag inte detta råd då jag cyklade väldigt sakta och fiskade nära samhället, jag delade dock spöet på mitten, Men kan inte riktigt råda någon till att göra samma sak, det var lite bökigt att hålla spö+styre samtidigt.
Hårt arbete! lyckas man pricka den sämsta säsongen på 50 år så får man se till ha flugan i vattnet så mycket som möjligt, tror jag fick denna Steelhead (havsvandrande regnbåge) på fjärde eller femte dagen. Denna fisk tog jag med mitt Method 12.6' #8 laddat med en Hardy Cascapedia 8/9 light salmon, på rullen satt en 35lbs skjutlina, och klumpen var en NSH F/S1 skagit 480 grains med en custom kapad Rio T-14 level tip på 10'
 
Har du flera tacklade spön så är det inte fel att skaffa sig en spöhållare som du sätter på bilens motorhuv. Läs mer om fördelarna med denna typ av spöhållare här!

Skriv en kommentar