Filtrera
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!
Stäng
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!

PÅ FISKETUR I KLIMPFJÄLL | Team Tim

PÅ FISKETUR I KLIMPFJÄLL | Team Tim

Många känner till Ransaråns strömmar och sel som så småningom letar sig ut i Kultsjön, rödingsjön. Flera har hört om Fiskonbäcken och vakande öring i kristallklart vatten. Men området har så mycket mer att bjuda på.

På en fjällsluttning, 12 mil från Vilhelmina och 2 mil från norska gränsen ligger Klimpfjäll. Orten, 600 meter över havet och strax intill Kultsjöns strand är en strategisk utgångspunkt för fiske i området och på Hotell Klimpfjäll äter och sover du gott mellan fiskepassen. Ett stenkast från hotellet står Norrhelikopters maskiner redo för att ta dig längre ut på fjället.

Perra på Norrhelikopter har lämnat oss ovanför Ransaråns kvoterade sträckor. Här, i Bieransarn, på norska sidan, är fisket billigt och det är ont om andra fiskare. Sjöns västra ände bjuder spännande ”flatsfiske” och ån som mynnar i sjön håller fin fisk i de nedre delarna. Här har vi hittat vakande öring av bra storlek. Kristallklara småvatten finns det gott om. Många erbjuder vägnära fiske, andra får man gå en bit till för att nå. Saxån, nedre Fiskonbäcken, Kultsjöån och Durrensjöarna är några vatten vi fiskade. Samtliga kostar ca 70kr/dygn.

 Harkrank stod på menyn då fisken vakade i inlopps-strömmen.

Fisken var många gånger svår. Bra presentationer och tunn tafsspets ökade chanserna till hugg. Härlig fisk som plockade dagsländor i en sidofåra. Efter återutsättning blev det lunch på Hotell Klimpfjäll.

Ett stort tack till Hotell Klimpfjäll, Norrhelikopter, Micke och Hasse som gjorde denna resa möjlig.

Har ni fler frågor kring Klimpfjäll eller något annat kan ni kontakta mig här!

Skriv en kommentar