Filtrera
Stäng

Havsfiskerapport | Team EL-GE Havsfiske

Havsfiskerapport | Team EL-GE Havsfiske
Prognoserna visade ett stabilt högtryck med ett kav lugnt Västerhav, så jag och brorsan planerade in en fisketur under torsdagen. Vi hade siktet inställt på djupen väster om Väderöarna. Vid halv fem lämnade vi hamn och drog ut för att fånga makrill till agn. Det tog inte lång tid innan agnmakrillen var uppfiskad, och vi drog ut mot djup kring 300 meter. Innan vi ankrade upp gjorde vi ett par drifter efter sej, och det tog knappt en minut innan första sejen hugger.
 
På bilden nedan kan man se hur det smäller på en större lubb i spöet bakom samtidigt som Kristofer visar upp en mycke fin sej.
 
Efter ett antal rusningar har vi en fin sej i båten. Vi fiskar efter sejen ett tag med ett flertal landade. Därefter letar vi upp ett intressant område där vi vill testa bottenfisket. Vi ankrar upp och skickar ner våra tackel. Stundtals är det svårt att komma ner på botten då sejen hugger på våra makrillagnade tackel. När vi väl kommer ner på botten har vi fint fiske.
 
 
Senare på eftermiddagen bestämmer vi oss för att åka förbi ett par vrak innan vi beger oss hemåt. På första släppet är brorsan direkt i stor fisk. Efter en lång fight och 50 meter kvar går fisken loss.
Nästa drift är brorsan i något ännu större, denna får vi inte tappa! Till slut kommer en riktigt fin torsk på 13.5kg upp!
 
Skriv en kommentar