Filtrera
STOR HÖSTREA! MÄNGDER AV SUPERKLIPP! KLICKA HÄR
Stäng
STOR HÖSTREA! MÄNGDER AV SUPERKLIPP! KLICKA HÄR

Höstborren 2021 | Team EL-GE Adventure | www.el-ge.se

Äntligen drar höstborren igång.

Nu är det bara några få dagar kvar till att Höstborren 2021 drar igång och vi är så förväntansfulla och taggade. Frågar ni oss är detta den absoluta favoritperioden för fiske efter abborre. Varken jag eller Anton är några riktiga fans av hårdbeten utan jiggar gärna järnet vilket passar bäst i de lite kallare vattnen när fisken ofta står och trycker på botten.

Inför årets Höstborren har vi lite ändrade förutsättningar, vi har dels flyttat och dels köpt båt. Det är alltid svårt i början, när man på helt nya platser, skall hitta bra fiskesjöar som kanske inte ens har en djupkarta. Denna typ av fiske är ju dock lite vår grej så båten är egentligen bara en bonus. Helt ärligt så har vi trots båten fortfarande haft bäst fiske efter abborre till fots.

Det hade ju helt klart varit önskvärt med lite mer tid för förberedelse men man kan inte alltid styra livet. Ibland är det hektiskt och fisket får läggas på hyllan vilket har varit fallet för oss under egentligen hela sommaren. Vi får helt enkelt se Höstborren 2021 som ett enda stort sjörekande med en önskan och förhoppning om att hitta bra fiske!

Trots för lite rek har vi åtminstone hunnit fylla våra beteslådor med en härlig blandning av jiggar, köpt en håv och sist men bäst ---> vi har bytt ut våra linor till den helt nya Sunline Siglon PE ADV X8, rekommenderas starkt! Jag kör med en väldigt liten shallowrulle, en Shimano Vanford, vilken kräver riktigt tunn lina. I vanliga fall sliter linan ganska fort efter ganska få kast med tyngre jiggskallar men med den nya linan på har jag inte sett ett enda slitage eller fransning, en riktigt grym lina helt enkelt.

Vi önskar alla ett riktigt skitfiske och ni som är med i årets Höstborren, kör hårt men kom ihåg att främst fiska för att det är kul och inte bara för tävlingens skull.

Skriv en kommentar