Filtrera
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!
Stäng
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!

Vi bad Andreas från Guideline tipsa om sina favoritutrustningar för laxfisket

Vi bad Andreas från Guideline tipsa om sina favoritutrustningar för laxfisket

Vi frågade vår vän Andreas Johansson som är säljare på Guideline vilka hans favoritutrustningar för västkustens laxförande åar är. Andreas är en duktig flugfiskare och magisk kastare, de som sett honom vet. Har du turen att få titta i hans flugask så inser du snart att han även är en extremt duktig flugbindare. Trots att han jobbat i branschen länge och haft möjligheten att resa och fiska destinationer som Christmas Island och Cuba så hindrar det inte honom från att ihärdigt nöta på i sina hemvatten efter Lax i åarna och Havsöring på kusten. Andreas är inte bosatt alltför långt en av våra mer kända åar så vi vet att han vet vad han pratar om.
Favoritutrustningar för laxfiske på västkusten

"Jag skiftar oftast mellan 3 spön. Till dom lite mindre åarna använder jag mig av LXi 11’6 #7/8 eller 8/9 och till dom något större åarna LPXe 12’ #8/9. Givetvis finns det också lägen då jag även använder enhandsspön eller längre tvåhandsspön men oftast är det dessa 3 spön jag varierar mellan."


Utrustningstips #1

"Spöet är väldigt bra att kasta både enhands och tvåhandsfattning vilket gör att jag kan fiska på många olika platser och variera mitt fiske."

Bild på Guideline LXi T-Pac Switch - 11'6 fot # 7/8
Lxi 11’6” # 7/8


Bild på Guideline Vosso
Vosso 79

Bild på Guideline Compact Multi-Tip Enhandsklumpar
Compact multi tip 8/9 SH 22g

Bild på Guideline Compline II Flat Mono
Compline II 42Ibs.
Utrustningstips #2

"Varför en #8/9 också kanske ni tänker. Jo, detta spöet klarar mer vind och vänder lättare över större flugor än #7/8. Även om det bara skiljer 2 g på linvikten så tycker jag att det gör en rätt stor skillnad i praktiskt fiske mellan dessa två spöna. Detta spöet använder jag som ett tvåhandsspö."


Bild på Guideline LXi Switch - 11'6 fot # 8/9
LXi 11’6” # 8/9
Bild på Guideline Vosso
Vosso 79


Bild på Guideline Compact Multi-Tip Enhandsklumpar
Compact multi tip #9/10SH 24g


Bild på Guideline Compline II Flat Mono
Compline 42Ibs
Utrustningstips #3

"Ett underbart spö som jag använder till dom lite större åarna. Även om spöet är 12’ så kastar det förvånansvärt långt."
Bild på Guideline Lpxe - 12'6 fot #8/9
Skriv en kommentar