Filtrera
Stäng

Team Predators Fiskehelg

Team Predators Fiskehelg

En liten sammanfattning om helgen som var. Vi kom äntligen iväg till stugan för några dagars fiskande, god mat och smarrig dryck. Fisken var inte lika aktiv som dom var när vi var där i april, men visst blev det fisk. Torsdag morgon och fisket var igång och även våran interna tävling om gäddpokalen och abborrepokalen samt vem som slipper källaren med monsterspindlarna. Timmarna gick och mycket fisk kom upp dock ingen värd att väga riktigt än trots att vi vet att även en kilos gädda kan göra så att man slipper källaren. 

Men rätt som det är smäller det på ordentligt i Dejans spö och han konstaterar direkt att det är en stor fisk. Några sekunder in i kampen är fisken borta och även betet.....Trodde han! Men fisken var kvar bara att den i full fart simmade mot honom, fighten var åter igen igång. Efter en stund kommer den upp vid båten och den är stor, kort men väldigt grov över ryggen. Andreas gör en snabb håvning.

Dejans första tanke: Jag slipper nog spindlarna.

Dags för vägning och mätning: Smått irriterande men ändå roliga siffror stannar vågen på 9,99 kg 104 cm.Vi kör vidare och mer fisk kommer upp i båten, vi avslutar dagen nöjda. Nu hem för mat och dryck.

Dag 2 byter vi sjö och det börjar bra med napp stup i kvarten, dessvärre inget större. Peppe får tillslut napp på en något bättre gädda med en enorm skalle fast med en väldigt mager kropp. Vi avslutar denna dagen lite tidigare för att åka till stugan och umgås över några öl och en tacokväll.

Dag 3 är tillbaka i samma sjö som första dagen, vi ska fiska lite abborre med tänkte vi. Men det visade sig att dom inte alls var på hugget, puts väck. Lyckades lura upp några stycken med en topp på bara 710 gram. Vi fortsatte istället att jaga gäddan, samma igen, full fart men endast mindre gäddor. Dom flesta på 1-4 k. Då small det till i Andreas spö och det var en bättre fisk, dessvärre så slet den sig då Andreas beteslås gick sönder. Hoppas gäddan klarar sig bra.

Inget större kom sedan upp trots att vi försökte med allt, så det var bara att packa ihop innan mörkret och bege sig till stugan. Totalt blev det runt 80 fiskar denna helg med en bra toppfisk. Detta betyder att Dejan behåller gäddpokalen som han och Peppe fick dela på förra resan då dom drog upp samma fisk samt att han även knep borrepokalen i år igen. Tror nog att hans tur har runnit ut nu.

Dessvärre för Andreas så knep Peppe andra platsen och Andreas får gå ner i källaren och hälsa på sina vänner,Dom attackerar honom inte längre då dom ser honom som en av dom nu misstänker vi. Nu planerar vi att testa på isfiske i några intressanta vatten runt stugan, så vi får hoppas på is. Annars blir det ett återbesök nästa år igen och då fortsätter kampen om pokaler men framförallt slippa källaren. Nu planeras fiske i någon hemma sjö inom kort.

Skriv en kommentar