Filtrera
Stäng

Snabbtest Monic Henley Clear Intermediate | Team-Janne | www.el-ge.se

Skrivet av:
Martin Punkar'n
EL-GE Sportfiske
-
Vår Teamfiskare Janne var sugen på en ny intermediate lina till kusten, så vi föreslog att han skulle pröva Monic Henley clear intermediate, en ny lina i vårat sortiment. Denna lina är transparent men har en matt yta och sjunker inte alls så fort som "clear linor" brukar göra utan fiskar runt 10-50 cm ner beroende på hastighet på hemtagning samt flugans tyngd. Den har en traditionell tapering som funkar till de flesta kast och situationer, linan är en halvklass tyngre så vi rekommenderar att du håller dig till samma klass som spöet är. Monic Henley är ögglad i båda ändarna och är helt PVC fri så den läcker inte ut kemikalier i naturen. Risken att den krackelerar reduceras dramatiskt av just den anledningen då "läckande" linor på sikt ger upphov till krackelering som det också fastnar smuts i, vilket gör att skjutet försämras och livslängden förkortas. Värt att känna till är att Monics klara linor kan få en liten mjölkig ton i kallt vatten, men det påverkar inte linans prestanda.

Obs! Monic Henley clear finns även i en unik flytande variant, kanske den ända flytande klara linan på marknaden, som att fiska med 30 meter tafs! grymt för skygg fisk.


Janne om Monic Henley clear Intermediat:

"Tjena Martin,
En första feedback på Monic linorna jag köpte efter lite testande på tomten. Monic Intermediate clear #6. Testade med ett Scott Radian #6 9” (motsvarande spömodell idag är Scott Centric) Första upplevelse lätt kastad och väl balanserad med bra skjut i med lätt motvind. Inga större problem att lägga ut hela linan vid torrkastning. Blir sjukt spännande att testa den vid nästa havsörings tillfälle som förhoppningsvis blir till helgen. Också spänd på sjunk hastigheten, håller tummarna att den passar mig."

Skriv en kommentar