Filtrera
Stäng

Rapport från gäddfiske | Martin "Punkarn"

Rapport från gäddfiske | Martin "Punkarn"
En liten tur till sjön med det kryptiska arbetsnamnet "Electrecute Bay" häromkvällen gav en helt okej gädda. Ytterligare en fisk var upp och vände vid flugan samt ett missat hugg så det anser jag som rätt bra facit med tanke på det fina vädret, nästan helt stilla vilket sällan är någon höjdare enligt mig.
Jag fiskade med ett gammalt favorit spö. Scott S3S 8,8' #10 (men det känns mer som en klass 9) oerhört lätt i handen och på det körde jag med en Guideline coastal lina i #9 fast intermediate. Även fast denna lina inte alls är till för jätte grunt vatten och framförallt inte gäddflugor så gjorde den jobbet helt okej, jag kanske får korta ner tafsen något. Det jag gillar med Coastal Fast Intermediate är att den är rätt tunn så den kastar bra i vind samt fast intermediare plockar snabbt ner flugan till "rätt" djup, Där vi fiskar är vattnet mellan 70 cm till ca 1,5 meter
och där funkar denna lina bra. Coastal FI är absolut inget för monster stora gäddflugor men lätta mönster som är runt 15-18 cm riktigt bra.

Bild på Guideline Coastal - Fast Intermediate - WF9

På översvämmade grundområden som "Electrecute Bay" är så har man kanske bara några decimeter fritt vatten sen är det gräs under, här är flugor med vass skydd överlägset. En annan ovärderlig pryl min Flexi Strip, helt sjukt bra faktiskt då man fiskar sådana här platser och alla andra platser för den delen har jag märkt.

Bild på Flexistrip Linkorg

Jag fick även kvitto på att min Patagonia Air Nanojacka verkligen värmer även om den blivit blöt. Då jag satte tillbaka gäddan lyckades jag blöta ner båda ärmarna men märkte inte av någon kyla trots att jag var helt blöt, tidigare har jag kört på Guideline Core Primaloft jacka som jag också är sjukt nöjd med. Lite kortfattat kan sägas att Air Nano andas bättre och har bättre stretch men Primaloft är bättre om det blåser kallt då den är helt vindtät, det är inte Patagonia Air nano, båda har dock den ovärderliga egenskapen att de värmer även om de blivit blöta.

Bild på Patagonia Nano Air Jacket (Black)

Normalt sett så kör jag med Simms G3 vadare, detta för att jag vill ha en rejäl vadare som tål mycket men under våren 2017 och 2018 har jag testat Guideline Laxa och jag ger den väl godkänt, en tunn vadare som ändå tycks tåla en hel del och det till ett väldigt bra pris.

Bild på Simms G3 Guide Vadarbyxa

Idag blir det en tur till för att se om det kanske kan nappa lite bättre, ska även pröva att fiska flugan något snabbare denna gång för att se om det kanske ge fler kontakter. Vad ni än gör, glöm inte peangen eller hookout för din och gäddan skull.


Det heter inte Electrecute Bay utan anledning - Blixtface!
Skriv en kommentar