Filtrera
Stäng

Mörrum med Flyfish Europe

Mörrum med Flyfish Europe

Redan tidigt i våras blev jag inbjuden av Flyfisheurope till två dagars provfiske i Mörrumsån. Tanken var att vi skulle prova de nya Scott Radian tvåhandsspön och de nya UST klumparna från Scientific anglers. Allt var planerat till 6-7 maj och min tanke på att det skulle ha hunnit kommit lax var snudd på orealistisk. Nu när våren ankom tidigt väcktes dock hoppet och visst laxen var på plats och det med besked. Så med detta i mina tankar åkte jag ner på måndag kväll med sug efter att testa produkter men även att få fiska i en å där den första stora laxen hade anlänt.

Mikael Lindström njuter i Mörrum
 
Väl på plats möttes jag av alla de trevliga medarbetarna på FFE och ett gäng andra butiker som var där av samma anledning som mig. Efter allmänt tjöt under måndagskvällen vaknade vi upp till ett mulet Mörrum och fiskesuget började infinna sig. Efter frukost och snabbgenomgång av grejerna begav vi oss ut i ån med den nya utrustningen. Jag började använda ett Scott Radian 13´ klass8 tillsammans med en UST flyt/intermediate/sjunk2. Under de första reporna handlade det mer om att komma tillbaks i laxmode eftersom detta för första passet för säsongen. Efter ett tag känns allt bra och utrustningen var en dröm att kasta. Fisket pågick hela dagen med mycket fiske, mycket prat och mycket provande av alla de olika klumparna och spöna. Vid middagen hölls ett kort föredrag av Jim Bartschi som är produktsutvecklare för Scott. Intressanta samtal följde och vi fick förklarat för oss hur spöna var uppbyggda och av vilken anledning.

Jim Bartschi förklarar tanken med Radian
 
En del av oss fortsatte fisket in i mörkret medans andra åkte tillbaka till huset där vi bodde. På kvällen kunde vi höra om att en av de danska killarna som var med i våran grupp hade fått en fin fisk på 12 kilo!
 
 
Oskar lätt fuktig
 
Onsdagsmorgonen var regnig, något som de flesta ser som något negativt men vi laxfiskare älskar regn och nytt friskt vatten till våra vattendrag. Efter frukost startade jag fisket tillsammans med Henke Larsson uppe vid pool 32. Där gick vi några repor och allt kändes väldigt hett.
 

Oskar fiskar av nacken på pool32
 
Efter ett tag begav vi oss ner till pool 17 där vi fick en rejäl genomgång av de olika klumpar som kommer från SA nu. UST heter dessa klumpar och har en rad häftiga detaljer som gör dessa till en självklar storsäljare! Vi fick även mer information från teamfiskarna Micke Andersson och Micke Lindström om hur de tillsammans med Scott arbetat fram Radian spöt så att de ska funka för våra skandinaviska älvar.
 
 
Radian ligger skönt i händerna hos förväntansfull fiskare
 
Efter en inspirerande förmiddag fiskade vi vidare fram till middagen. Ingen mer lax landades av vårat gäng men vi såg fisk och det kom upp en och annan pjäs under dagen. Efter en fantastisk middag på Ullsocken satte jag mig i bilen och begav mig hemåt. Dessa dagar var väldigt värdefulla för mig, jag fick lära mig väldigt mycket om de nya produkterna och att träffa FFE är alltid lika trevligt! Ett stort tack till alla inblandade som såg till att detta blev ett toppenevent! 
Kom gärna in i butiken och lär dig mer om dessa produkter, tro mig de är värda att kolla lite extra på!
 
 
Pedagogiskt värre vid pool 17

Text. Oskar Andersson 
Foto: Oskar Andersson & Henrik Larsson 
Skriv en kommentar