Filtrera
Stäng

Drömmfisken

Drömmfisken

Igår var jag ute på kuten igen. Allt var sig likt, upp på morgon, koka kaffe, bre mackor och pallra sig ut till bilen. Jag hämtade upp Agne och vi begav oss norrut. På plats mötte vi upp Alexander och trion var komplett.
Efter att ha fiskat omkring lite runt Stenungsund beslöt vi oss för att åka över till Tjörn.
Området var nytt för mig men Agne hade fiskat området och sa att de brukar leverera fisk. Alex och Agne satte igång fisket lite längre ut i viken medan jag gick i ganska långt in. Jag hinner komma 20 meter innan jag känner ett rejält hugg. Efter uppkrokning simmar fisken rakt emot mig och jag tror att det är en mindra fisk. Fisken kommer helt intill mig och jag ser skymten av dess breda rygg. Jag får hjärtat i halsgropen av denna syn och börjar vinka åt Agne för hjälp. Öringen gör nu flera rusningar och är en gång på väg under en flytbrygga som ligger en bit ut. I grevens tid lyckas jag bromsa fisken och hindra den från att gå runt kedjan som håller flytbryggan. 
Agne är nu på plats och fisken börjar tröttna. Vid håvningsmomentet bråkar fisken en hel del och vill inte låta sig bli håvad. Till slut lyckas Agne håva fisken som knappt får plats i håven. Glädjeskrik och kramar blandas om vart annat. Vilken fisk! 
Den lilla rosa masken sitterklockrent i mungipan och fisken mäts, vägs i håven och får genomlida ett par bilder innan den kvickt simmar tillbaka igen.
Min drömöring mäter 73 cm och väger 3450 gram.

 

Text: Oskar Andersson
Foto: Alexander Karp (instagram: karpflyfishing)
Skriv en kommentar