Filtrera
Stäng

Lägesrapport II från Söröya | El-ge Anders

Lägesrapport II från Söröya | El-ge Anders

Dom senaste dagarna har vi haft ganska obekväm sjö med höga dyningar och nord-/nordöstliga vindar. Torsken har varit huggvillig men inte flundran. Vi lade fredagen på att fiska av lite grundområden som historiskt har gett både torsk och flunda, men efter att det bara funnits småtorsk (2-5kg) så letade vi oss vidare och hamnade till slut på silleboen som ligger ca 13 distans från Gjestehus.

Efter en stunds letande så hittar vi sejstimmen och då dröjde det inte länge innan första 10kg+ torsken låg och sprattlade på durken. Torsken var inte helt 100 på hugget men det nappade hyffsat frekvent och vi fyllde 2 backar med torskar mellan 10 och 19kg, vi letade en stund på andra grundtoppar på silleboen men fisken slutade nappa och vi bestämde oss för att gå i hamn. Lördagen ville majoriteten fiska flundra så det la vi hela dagen på med riktigt uselt resultat Flundra 1 , vi i båten 0. Det kom upp en hel del småfisk som tyckte våra jiggar såg delikata ut. Vi hittade en vik där det var strålande solsken och vindstilla där det fanns lite markeringar på plottern av tidigare flundrafångster, där låg vi och njöt i någon timme. Sen så såg vi att dimman började rulla in över bergtopparna så vi bestämde att vi skulle fiska oss tillbaks mot campen, ju närmare campen vi kom ju sämre blev väderförhållandet, blåste en 15ms när vi gled in i hamnen och vi var glada att vi bestämde oss för att åka in i tid. Söndagen blev vi inblåsta med 10-15ms nord\nordost och vi hoppas att sjön hinner lägga sig i morgon då vinden skall ha avtagit runt 12 tiden så vi kan fiska rejält sista dagarna.

Våra kollegor i andra båten har haft otur med flundrafisket med men haft ett bra torskfiske med 20kg på topp, dom har lagt mer tid på fisket än oss, men det skall det ändras på.

//Anders

 

 

 

Skriv en kommentar