Filtrera
Stäng

Johan Holmberg berättar om sitt livs hugg…

Johan Holmberg berättar om sitt livs hugg…

"Jag och min kompis Gustav hade haft otroligt segt fiske under hela dagen och bara fått några mindre gäddor, trots att vi fiskat av flera platser där vi tidigare fått fina fiskar. Vi var beredda att ge upp, men bestämde oss för att fiska av ytterligare en plats innan hemfärd. 


Det är ett grunt parti med mängder av stora stenblock, där gäddorna kan gömma sig i väntan på betesfisk. Vi ankrade på ca 1,5 m och kastade ut mot lite djupare vatten. Hela partiet är vindutsatt, och tillförs hela tiden nytt,  syrerikt vatten.

Eftersom Gustav direkt hade flera kontakter med fisk på tailbete, verkade det vara betestypen för dagen. Jag riggade på en Dexter Eel i färgen Blue Herring med 10g skalle, så att betet kunde tas hem sakta.

Bild på Illex Dexter Eel 21cm (2 pack)

I andra kastet fick jag ett rejält hugg, och kände direkt i mothugget att det var en stor fisk, och jag ropade direkt till Gustav att det var läge för håvning.

Efter en kort och odramatisk drillning på Wild Dog spöt, låg hon säkert i håven. Det var först när jag krokat loss och lyfte upp gäddan, som jag förstod hur tung den var.

Den mättes och vägdes till 123 cm och 16300g, och nytt PB var ett faktum!"


STORT Grattis till ett nytt PB och man lär sig verkligen att, aldrig någonsin ge upp! Grymt jobbat, den gäddan var du värd!

Skriv en kommentar