Filtrera
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
Stäng
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!

Hökensåsweekend med Johan Klingberg | EL-GE Event

Hökensåsweekend med Johan Klingberg | EL-GE Event

Hökensåsweekend med EL-GE Sportfiske våren 2017 ihop med Johan Klingberg var en succé med många nöjd kunder som fick ta del av bra fiske, god mat, lärdom och trevligt umgänge. Agne från butiken var med som representant och hjälpte till under helgen. Här berättar han lite om hur helgen såg ut.

Strandgölen maj 2017

På fredag eftermiddag ankom vi till mysiga Sjöhaga pensionat. Nycklarna till våra rum i "annexet" delades ut. Efter inkvarteringen så satte vi oss på terassen och tog en öl i kvällssolen. Johan Klingberg anlände strax innan middagen serverades. Lasagnen som vi bjöds på var himmelskt god.

När middagen var över så plockades flugbindningsstäden fram. Johan lärde oss binda 4-5 olika mönster som passar fint för fisket i Strandgölen.

Lördag

Klockan ringer 06:00 och alla är snabbt uppe och förväntansfulla inför dagens fiske. Efter frukosten hoppar vi in i bilarna för att möta upp med Johan vid fiskeshoppen i Hökensås. Där går vi runt och kikar lite och dricker en kopp kaffe innan vi beger oss mot sjön.

Väl nere vid sjön ger Johan oss en genomgång av fisketekniker och dom olika fiskeplatserna runt Strandgölen. Vi spred ut oss och började fiska. Fredrik, en av kunderna som var med, gick bort till en liten vik där han lyckades landa först en regnbåge på 2,6kg och sen en till på 4,3kg.

Sen var det min tur att få drilla fisk, en båge på 2,8kg som tog på en "double damsel" (Flicksländenymf). Jimmy, en av kunderna, fick senare på en öring på 49cm. Och fisken fortsatte hugga då Fredrik tog ännu en båge och denna på hela 4,3kg!

 

 

Sen var det dags för lunch, en god pastasallad serverades i det fina vädret med vakande fisk runt om oss. Efter lunchen blev det kaffe och en hembakad hallonbulle till efterrätt.

Under eftermiddagen började det kläcka större mängder vassländor som fisken började vaka på. Då tog vi fram torrflugeutrustningen och började fiska på vaken. Det resulterade i tre fiskar tagna på torrfluga, en öring och två regnbågar. Markus och jag fick en varsin båge på torrt samtidigt och Magnus fick en båge på 1,8 kg på flytbagge på sjunklina.

 När klockan närmade sig 19 tiden gav vi upp för dagen. När vi kom hem till Sjöhags pensionat var det dags för en välbehövd middag som bestod av helstekt fläskytterfilé med ungsrostad klyftpotatis, morötter, ett fräs på borccoli och lök samt en gräddsås. Till efterätt bjöds det på hemgjord glass och kaffe. Ett riktigt bra avslut på lördagen.

Söndag.

Klockan 06:30 ringer frukostklockan. Då bjuds det på traditionell frukost som garanterat mättar en flugfiskares mage. Efter att vi fått i oss en stadig frukost hoppade vi in i bilarna och åkte ner till fiskevattent. När vi kom fram till sjön hade vi en snabb genomgång innan alla valde fiskeplats. Fisket var under söndagen något trögare men spänningen var på topp då vassländorna kläckte och en del fisk var uppe och vakade.

Efter två dagars fiske fångades det totalt 11 fiskar med en topp på 4,3kg. Tre av dessa fiskar tog på torrfluga. De fisketekniker vi använde oss av var torrflugor och förtyngda nymfer med flytlina och foamskalbaggar/boobyflugor med sjunklina.

Denna helgen i Hökensås var mycket uppskattad med ett gäng nöjda kunder som vi hoppas hänger med på fler event.

 

Missa inte nästa Hökensåsweekend med Johan Klingberg den 29:e september! Säkra din plats redan idag, klicka på länken nedan:

https://www.el-ge.se/regnbagsweekend-med-johan-klingberg-29-sept-1-okt

 

 

Skriv en kommentar