Filtrera
Stäng

Frosseri och vedergällning

Frosseri och vedergällningIngen av oss var särskilt sugen på att kliva upp tidigt, samtidigt som att det var nödtvunget då Kong skulle jobba kväll och vi skulle hinna fiska några timmar innan. Peter var mör efter att han hade vade varit i Tuborgens rike (Danmark) två hela dagar/kvällars genomgång utav 2017 års grejer från Sage, Rio, Kinetic, Westin etc hade satt sina spår. Själv var jag bara mör utan något att skylla på.

Vi möts i Hjällbo eller i "orten" som man säger där Kong plockar upp oss, vi övertalar honom att stanna till på Kebab-macken (Vikinga grillen) i Kungälv innan vi sjösätter. För mig blir dagens höjdpunkt den enorma doggybag jag lyckas samla ihop med min halvätna portion samt mängder av mat Peter inte orkade. Frigolit take-away boxen såg formligen gravid ut då jag öst i alla rester.

Fisket då? Ja båtfärden i 20+ knop i den hårda motvinden var som en vedergällning, en lavett vi förtjänat för vårat frosseri på kebab-macken. Fisket var skit! Peter hade en liten fisk som knaprade på flugan i ytan innan den vände tillbaka ner i djupet. Vi prövade flera platser och det var alltid minst en fluga i vattnet men ingen ville bita. Vi fiskade både med sjunklina, fast Intermediate och flyt och testade alla möjliga och omöjliga flugor. Visa av erfarenhet så blev hemfärden inte fullt så horribel då vi insett att en mer modest hastighet skulle gagna vårat välmående.

Skriv en kommentar