Filtrera
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!
Stäng
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!

Flock med Vikval och Håkäring | Team EL-GE Havsfiske.

I förra veckan åkte jag och Marcus ut på långtur till Skageraks djupare områden. Prognosen visade drömväder, vilket det även blev. Vi lämnade hamnen kring 16 och det var en behaglig tur ut. Vi började med att fiska av en kant där vi tidigare haft bra fiske efter långa men den fanns inte på plats. Efter ett par timmars fiske med endast lubb som fångst bestämde vi oss för att åka till en djupkant där vi skulle spendera natten.
Kort efter att våra tackel nått botten ser vi något stort som bryter ytan 100 meter bort från oss. Tumlare tänkte vi då vi alltid brukar se många tumlare på väg ut. När den kom närmare båten såg vi dock att det var en vikval, vilket är första gången vi sett där ute. Vi har tidigare haft grindvalar vid båten men aldrig den större vikvalen! Det nyfikna djuret cirkulerade kring båten i någon timme innan den försvann. Efter ytterligare ett par timmar kommer det in ett helt gäng med vikvalar, säkert i alla fall 5 djur. Även de stannar kvar i flera timmar, riktigt häftigt!
Tidig morgon får Marcus ett rejält hugg och någon kvart därefter bryter en håkärring ytan! Efter snabb avkrokning och mätning släpper vi tillbaka hajen och den simmar piggt tillbaka ner i djupet. Kort därefter bestämmer vi oss för att byta ställe och testa fiske efter långa igen. Det visar sig vara ett lyckokast då vi inte endast lyckas kroka långa utan även en blålånga! Tredje blålångan vi fångat i år! Strax efter lunch på fredagen styr vi mot Hunnebostrand igen.
/Henrik
Film på val som besöker båten:
Skriv en kommentar