Filtrera
Stäng

Fiskekursen i Lilla Lövsjön | Team Albin

Fiskekursen i Lilla Lövsjön | Team Albin

Så var det då dags för min och Tims flugfiskekurs i Lilla lövsjön. Vi anlände fredag kväll uppe i Lövsjöstugan som ligger vid Stora Lövsjöns strand, en scoutgård utrustad med vedeldad bastu. Efter att ha packat in och förberett i den mån vi kunde kilade vi upp för att ta en titt på Lilla Lövsjön i det sista ljuset. Sjön låg spegelblank men bröts då och då av lugna vak. Än hade sjösandsländan inte satt igång att kläcka men lite fjädermygg syntes på vattenytan.Plötsligt stiger en fisk och tar min fluga. Helt oförberedd sliter jag linan ur vattnet och kroken ur fiskens mun. Ringarna sprider sig långsamt ut på sjön men snart ligger den stilla och blank igen. Aktiviteten avtar och vi bestämmer oss för att gå tillbaka till stugan. Det är en varm kväll och skogspromenaden tillbaka ger oss en försmak av vad som komma skall. I en grantopp sitter en koltrast och sjunger in sommaren.Vi vaknar till en strålande försommardag. Deltagarna anländer en efter en och snart står vi tillsammans i det daggvåta gräset nere vid Stora Lövsjöns strand och dricker kaffe medan morgonsolen stiger högre och högre på himlen. Vi går genom upplägget för de två dagarna och får höra en och annan fiskehistoria, redan innan första koppen kaffe tagit slut. Det känns om ett taggat gäng som möter oss.

Vi hjälps åt med flytringar och mat längs stigen upp till fiskeplatsen. Vi har beslutat oss för att hålla till i den ena delen av sjön denna dag. Här finns uddar och lite vadbart vatten som kan vara bra då man ska träna på kasten. Förmiddan flyter på. Alla får testa på flytringsfiske och det är glada miner som möter oss då vi tar emot dem vid stranden efter att ha prövat. Vi hjälper så gott vi kan med att förmedla och förklara grunderna i flugkastet och hur man behärskar det. Vi ser snabba framsteg och beslutsamma deltagare. Det är härligt med människor som ger sig tusan på att det ska gå och som inte ger upp när det känns motigt.Vi bryter för lunch, högrevsburgare. En uppskattad energikick som toppas med en kopp kaffe därefter. Nya tag. Det kommer upp fisk också. Det är sjunklina eller sjunktafs och boobyflugor som lockar till hugg. Sjön ligger nästan stilla och solen steker vilket nog tryckte ner fisken.

Under sena eftermiddagen avbryter vi fisket och beger oss tillbaka ner mot stugan. Tim eldar igång bastun och jag roddar iordning maten. Denna kväll bjuds det på texaschilli med guacamole, lök och tomatsalsa mm. Såklart med en kall till. Lagom till maten dyker Mikael Hagman upp. Han har en gedigen kunskap om Lilla Lövsjön och går genom sjön och hur man bäst fiskar den under olika årstiden. Det är totalfokus i stugan och alla blir sugna på att komma upp till sjön tidigast möjligt nästa dag. Mikael berättar också om Gråbo sportfiskeförening, som han själv länge varit medlem och verksam i. Det är roligt att få höra om klubben och sjön och många frågor om teknik, flugor och platser hörs i matsalen.Middagen packas undan och fram kommer flugbindningsprylarna. Samtliga var helt nya på flugbindning men vilka talanger! Vi hade en härlig kväll och några ville inte sluta binda flugor. Tillslut slocknar vi efter en lång dag.

Jag vaknar till i vad som känns som mörkaste natten men somnar om igen. Det visar sig senare vid frukost att några gick upp vid 04.30 för att ta vara på dagen. Imponerande!

Dag 2 börjar med frukost för de som inte redan stuckit iväg på fiske. Deltagarna tar sig upp till sjön medan Tim och jag röjer och fixar i ordning stugan.

När vi kommer upp till sjön har det kommit upp tre regnbågar, samtliga på djupt fiskade flugor. Vi grillar korv och njuter av ännu en stilla dag i skogen. Det är lite mer njutning denna dag, alla verkar ta det lite lugnare och sitter lite längre vid lunchen. Vid tretiden har några redan åkt och vi som är kvar börjar känna oss nöjda. Vi avslutar, packar ihop och tackar för två fantastiska dagar med dessa härliga människor. Tack alla deltagare!!

Hälsningar Albin och Tim.

Skriv en kommentar