Filtrera
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
Stäng
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!

Jiggfiske - vi reder ut lite begrepp

Jiggfiske - vi reder ut lite begrepp

Dropshot

Drop Shot är en metod som likt många andra har sitt ursprung i USA och då framförallt inom fisket efter bass. Metoden har förts till Europa via framförallt skickliga sportfiskare i Frankrike. Metoden fungerar bäst vid fiske från båt, men den går utmärkt att utföra från land. Tillskillnad mot vanligt jiggfiske eller vertikaljigg, så är vikten placerade rakt under betet och inte framför eller intill jiggen. Detta gör att jiggen kan fiskas svävande med små knyck. När man sedan lyfter och tar in lite lina innan sänket åter få gå mot botten, så ger det en illusion av t ex en småfisk som stått still på ett ställe för att sedan snabbt förflytta sig till ett nytt. Metoden funkar med alla former av jiggar, krokar, sänken och linor, men för den som vill ha ut det bästa så bör man använda fluorcarbon lina eller tafs, runda sänken, krokar anpassade för drop shot och långsmala shadjiggar eller maskimitationer. 

Drop Shot fisket är otroligt spännande och mycket aktiv form av fiske. Det går att utföra med såväl spinn som haspelutrustning, men för att få till de rätta rörelserna i betet, så behöver man ett spö anpassat för detta. Metoden är enastående vid fiske efter gös, abborre, öring i stilla vatten (havsöring på kusten inkluderat och metoden är fantastisk vid fiske med imtationer med borstmask/sommarmask) och regnbåge. 


Spana in vår sektion med dropshot tillbehör här

Spön lämpade för detta hittar du här

Lämpade jiggar hittar du här

 

Texas Rigg/Carolina Rig


En effektiv metod är en s k "Texas Rigg", där den specialanpassade kroken döljs inuti jiggen och ger en förbättrad gång. Riggarna nedan kan man med fördel använda när det är mycket vegetation och har vunnit massor med nya användare i hela Norden.

Skriv en kommentar