Filtrera
Stäng

Airflo Sixth Sense kungen av sjunklinor | Martin "Punkarn" Karlsson

Airflo Sixth Sense kungen av sjunklinor | Martin "Punkarn" Karlsson
Kungen av fluglinor för bobby nymf fisket, Airflo Sixth Sense togs fram av engelska tävlingsfiskare för många år sedan, på den tiden jobbade jag åt Guideline och vi sålde Airflos linor (fortfarande guideline som säljer dem). Jag minns den då blå/gula förpackningen ligga högst upp på några hyllor, det såldes inte många initialt, jag vet inte om någon riktigt fattat vad den skulle vara bra för. Detta är ca 15 år sedan och det har hänt mycket med flugfisket sedan dess. På den tiden så sålde vi dock mängder utav den fortfarande mycket populära Airflo Forty+ linan, både kust och regnbågs fiskare gillade den lätt och långkastande linan och så är det fortfarande.

Vid båtfiske kan det vara nice att ha lite olika spön tacklade med linor med olika sjunkgrad, spöna på bilden har tex Guideline Pike Hoover/intermediate, Rio Pike/Musky intermediate, Loop pike intermediate, Guideline pike sjunk1/sjunk3.

Airflo sixth sense är en serie linor, vi har valt att fokusera på deras sjunkande modeller och i första hand sjunk3 och sjunk5 som vi tycker är några av de mest användbara linor du kan ha i din arsenal. Dessa sjunklinor togs initialt fram för regnbågsfiske i England och är också de fluglinor många här väljer till sitt sjunklinefiske efter regnbåge både med streamers men kanske framförallt med bobby nymf.

Lättkastade, långkastande, stum kärna och plockar snabbt ner flugan i rätt "vatten kolumn" både sjunk 3 och sjunk 5 har visat sig vara riktigt bra på kusten då man letar den stora öringen djupt, dvs de vi kallar för "sill ätare" lämpar sig bäst för båtfiske eller om du står på land, vadar du bör du ha en linkorg då du fiskar med en helt sjunkande lina. Airflo Sixth Sense har visat sig vara en lina som funkar grymt till abborre, regnbåge, öring, havsöring, gädda och bonito.


En abborre haffade flugan vid sjunklinefiske efter gädda, på bilden användes en lite mindre flashfluga och guideline pike s1/s3.

Skriv en kommentar