Filtrera
Stäng

Sandra sparar pengar till NZ

Sandra sparar pengar till NZ

Jag har själv varit iväg på ett par resor längre bort och löst det ekonomiska på diverse olika dåliga sätt. Jag brände de pengar mina föräldrar sparat åt mig till ett körkort på att åka och flugfiska i Egypten, vilket förvisso skapade kontakt med vad som skulle bli en framtida arbetsgivare. På min resa till Centralamerika hade jag typ 9000:- sparat och en kredit på 20000:-, jag brände alltihopa. Efter en fattig tid så tog jag så småningom ett banklån för att betala krediten, men innan jag betalade tillbaka det så var jag kung i baren med min kredit, trodde jag i alla fall. Ingen av dessa metoder är riktigt bra men jag kan inte säga att jag ångrar det, en dags fiske efter bonefish som avslutas med kalla öl på stranden har ändå varit värd taskig ränta. Nyckelord för att spara pengar är naturligtvis att tjäna pengar. Steg nr 2 är att inte bränna dom vilket i min mening är jävligt svårt. Ibland har jag undrat om jag skulle ha en god man eller förmyndare. En bättre metod är att göra som Sandra som med god karaktär och en dröm att få bo, jobba och fiska i Nya Zeeland sparade ihop en bra slant genom att åka till Norge för att kombinera jobb med öringfiske.Sandra redogör för sin resa...


"Denna sommaren så spenderade jag sex veckor på Sota seter ett värdshus som ligger i Breheimen Norge. Hit åker folk mest  för att vandra i bergen, själv åkte jag hit för att jobba ihop pengar till min Nya Zeeland resa, fiska öring och sluta snusa. Innan min resa så gjorde ja  lite reaserch, jag märkte ganska snabbt att stor öring va svår att hitta här. Detta fick jag även bekräftat av personalen när jag kom fram. Hoppet på stor öring blev inte direkt bättre när jag fick reda på att de fiskar med nät i dessa vatten, vilket naturligtvis är förödande för fisket. Vid varje ledigt tillfälle så stack jag ut, det finns fiske ställen utmärkta på en karta som de har här, provade dessa först och det gav resultat. Sedan letade jag nya ställen själv som också gav fisk. Man kan fiska i både strömt och i stilla vatten. Jag föredrar det stilla nymf fisket, vilket det fanns gott om tillfällen för. Om man vill ta en paus från fisket så finns det sjukt vackra turer som man kan gå själv, även guidade. Här finns extremt mycket vatten att utforska så stor Öring måste det finnas, jag får helt enkelt hoppas på att det blir någon nästa år för hit ska jag igen."Hur gick det då för Sandra?

Hon höll hårt i pengarna och på hemmaplan så fick hon snabbt jobb i en videobutik där hon lyckades skrapa ihop en bra slant för alla de sena passen hon jobbade. Ett litet hål i plånboken blev det efter ett sista besök på EL-GE Sportfiske där Sage spö, RIO linor etc inhandlades. I Nya Zeeland så blev det en del fiske, även om det inte blev så mycket som hon tänkt sig, men hur ofta blir det som man tänkt sig egentligen? Några skrytfiskar landade hon i Lake Taupo och ett par små Kingfish på fluga på kusten, bilderna talar för sig själv.
Text: Martin "Punkar´n" Karlsson & Sandra Karlberg
Foto: Sandra Karlberg

Skriv en kommentar