Filtrera
Stäng

Peter tipsar om höstbågen

Peter tipsar om höstbågen
Peter Alexadersson, teamfiskare för El-ge sportfiske, har i dagarna varit ute och fiskat regnbåge med gott resultat. Han har provat både Lilla Lövsjön och Kullsjön med god fångst i båda sjöarna. Stark fisk i ypperlig kondition som fått rullen att tjuta så det ekat i skogarna.
 

 
"Makalösa höstdagar med vackra bågar. Denna tog på en liten prinsnymf hårt och bestämt. Rusningar, hopp och backing som blir blöt... Man kan inte annat än att älska hösten", skriver Peter i ett inlägg på facebook.
 
Flugorna som fungerat bra är bland annat flicksländenymfer och booby-flugor men det finns även många andra flugor som fungerar nu på hösten. Booby-fisket kan vara otroligt effektivt på regnbåge som står och tjurar längs botten. Då kör man en riktigt snabbt sjunkande lina och kort tafs för att snabbt komma ner med booby-flugan som är utrustad med foam-ögon, vilket får flugan att stå en bit ovanför botten och med ett ryck i linan får man flugan att "dyka" ner mot botten. En slags motsatt jiggeffekt som kan vara väldigt effektivt när man behöver fiska långsamt och djupt på tjurig fisk.
 
 
Så även om dygnet inte har lika många soltimmar och det är kallare så här års så tycker vi absolut att det är värt att damma av flugspöet och testa lyckan på höstens regnbågar då det faktiskt oftast är bättre fiske efter regnbåge så här års än på sommaren.
Skriv en kommentar