Filtrera
Stäng

Några tankar om gäddflugor | Punkarn

Några tankar om gäddflugor | PunkarnIbland så blir det för mycket flash i gäddflugor kan jag tycka, och då har jag "tuschat" ned mina flugor för att dämpa allt glitter. Detta började jag med efter att jag träffat en blekinge guide som visade sin spinnfluga som mest liknade en sotig disktrasa. I Götaälv har jag inte varit särskilt framgångsrik men då jag väl varit det så har de varit på svarta flugor utan flash. Dessa flugor ni ser här är bundna som rätt "dämpade" mönster och relativt lätt dressade, de gör dom både trevliga att kasta och fiska med.Det subtila stuket dessa flugor har med vitt som övergår i brunt och den nya magnum flashen som blänker "lagomt" gör dessa extremt intressanta för den paranoide gäddflugfiskaren. Jag tror absolut man har en edge med sådana här mönster i klart vatten. Det värsta jag vet är om vattnet är klart och det dessutom är vindstilla då känns det inte bra, men med en fluga med här stuket så tror jag ändå jag skulle kunna stå ut och fortsätta fiska även om vädret vore "för fint".
Bild på Dragon Tails
Notera även på ena flugan att det är "optional" om du vill hänga på en Wiggle/Dragon tail eller kanske en stingerkrok om fisken är försiktig. Jag tror även detta mönster skulle kunna vara en grym saltvattenfluga om den bands på tex Owner Aki krok eller Tiemco 600sp i typ 3/0 till 6/0. Ilias Karanzas är en duktig flugbindare och det brukar inte riktigt se ut såhär då jag är klar med mina flugor, själv säger han så här angående montering av stinger eller tail:

"Jag brukar har lite krokar med lite bucktail eller någon fjäder på, det blir som en tail i sig som "sparkar" lite när man rycker hem dem"
Fjällen på huvudet har han gjort med Airbrush och en speciell färg, det är en sådan lyxig detalj som verkligen lyfter flugan till en helt annan nivå, om de fångar mer fisk med dessa fjäll på huvudet vet jag inte, men kommer intala mig det för det ser helt magiskt ut i min mening. Den dämpade magnum flashen finns vår webshop. Flugorna är bundna på Ahrex PR 320 som är en grym gäddkrok.
Vill du se mer av Iliaz flugbindning och andra grymma fiskebilder?
Följ honom på Instagram och häpna!

https://www.instagram.com/karanzas_flyfishing/

Skriv en kommentar
Kommentarer
2019-02-11 20:44
Skönt att även gäddflugor kan vara diskreta, behöver inte se ut som förrymt lösgodis. Kommer att tänka på mitt första tarponfiske då en liten påg tittade i min flugask och valde en blek grizzlymönstrad fluga. "Vi bofasta gillar inte färggranna flugor och vi fångar också fisk" Där fick jag med alla julgransflugor.