Filtrera
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!
Stäng
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!

Hur naiv får man bli?

Hur naiv får man bli?

Nyss hemkommen från norgeresan sitter man och smälter alla intryck och försöker att bearbeta sina erfarenheter. Allt för att vara ännu mer förberedd inför 2012 års resa, en resa som man givetvis redan har bokat...

Jag kommer att delge er lite av mina misstag och tillkortakommaden i ett antal små inlägg. Kanske slipper ni att upprepa dessa små tabbar och kanske hjälper det till att optimera er reseupplevelsen...
Det första och kanske det viktigaste tipset jag kan ge är att vara djävligt försiktigt med vad ni säger över radion. 

Vårt lilla kompis gäng brukar fylla två båtar när vi är på våra äventyr. Givetvis så jobbar man då i team. Sitter och planerar ihop på kvällen. Äter goda middagar, jämför resultat, retar, psykar och allt annat som hör till. 


Kompisbåten på väg ut till fisket.

Även ute på havet så är vi ett team och det har det alltid varit naturligt att hålla tät kontakt med tips och uppmuntrande ord.Det visade sig nu att detta tydligen har varit lite väl naivt. Totalt åtta små båtar som likt flipperkulor studsar från vik till vik och grund till grund är ju världens bästa spaningstrupp åt yrkesfiskarna. Och gör man också som vi gör, dvs. tipsar varandra över radion om det grymma stimmet med prakfulla torskar i 5-8kg som man hittat. Ja då har helt klart gjort bort sig. 


"Kikmete" efter torsk på 5-8kg var minst sagt roligt.

Givetvis så lyssnar yrkesfskarna på våra kanaler, vid närmare eftertanke så är det ju helt naturligt. Tyvärr så lärde vi oss detta på ett tämligen brutalt sätt vid denna resa. Stimmet vi hade fiskat på var så stort att det kändes närmast oändligt men vi lyckades få dit fyra båtar från yrkesflottan och genom gemensamma krafter hade de på en dag tömt hela området på fisk. 


En av fyra båtar som svarade på "vårt anrop".

Havet är stor och givetvis så kommer det ny fisk till området men det kändes inte helt ok att det var vi som tipsade dem. Och de är effektiva vill jag lova. Lägger "nätet" som en snara, lägger i en liten båt som hakar ihop ändarna och sedan slurp så dras det hela in. Inte mycket kommer undan där inte. 
Så tips nummer ett är alltså att använd mobilen när ni skall hjälpa vandra med tips eller för att vara extra roliga, använd er av kodade meddelanden.

Ursprungligen publicerad 2011-09-11

Skriv en kommentar