Filtrera
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
Stäng
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!

Havsöringsweekend på Tjörn 14-15 april

Havsöringsweekend på Tjörn 14-15 april

I helgen så hade vi årets första fiskehelg på Tjörn ihop med den eminente Gunnar Bergh! På fredagkvällen möttes vi upp i Gunnars hus på Tjörn. För att lära känna varandra lite bättre så dukades det fram dryck och lite tilltugg innan middagen serverades. Till middag så blev det torskrygg, räkor, kräftor, färskpotatis, grönsaker och aioli! Grymt gott!

Efter middagen blev det gött snack och många skratt innan vi gick och la oss. Väckarklockan ringde kl 06:15, vi tog en snabb kopp kaffe innan vi gav oss av mot fiskeplatsen. Väl på plats tog det inte mer än två kast från Jesper innan han landat dagens första havsöring! Efter några snabba bilder fick fisken simma vidare. Strax efter så fick Åke på sin första för dagen.På gasköket som Gunnar alltid har med sig ut så han svängde ihop lite go stekfrukost med ägg, bacon, bönor och korv! Efter det så rullade det bara på med fisk efter fisk efter fisk!När klockan började närma sig lunch gick Gunnar upp och gjorde pyttipanna till lunch. Det är alltid så gott att få i sig lite varm mat när man är utomhus! Även efter lunchen så var fisket lika bra!Totalt fångade vi 51 fiskar på 8 personer!!Vid femsnåret så var vi nöjda för dagen och åkte tillbaka till huset. Några var bastusugna medans andra var rätt så nöjda med att bara sätta sig i soffan och koppla av ett tag innan middagen.  Till mat på lördagkvällen bjöds det på italienskt. Till förrätt fick vi kallskuret, oliver, marinerade grönsaker, ostar, bröd mm. Varmrätten var hemgjorda pizzor bakat i Gunnars vedeldade pizzaugn som han har på baksidan huset. Eftersom dom flesta var ganska slut efter dagen så blev det en tidig kväll.Även på söndagen så fanns det kaffe påsatt när vi gick upp. Vi packade i ordning våra saker och begav oss ut mot havet. Vinden var nästan obefintlig och vattnet var ginklart, vilket gjorde fisket trögt.Efter nån timmas fiskande så gick Gunnar och fixade grötfrukost. Till havregrynsgröten så bjöd Gunnar på björnbärssylt på egenplockade bär. Några i gänget valde att avsluta och åka hem efter frukosten. När frukosten var uppäten så bestämde vi oss för att byta plats och se om vi kunde hitta fisken på stället vi var på lördagen.Sagt och gjort så packade vi ihop och bytte plats. Även där lös fisken med sin frånvaro, vilket kändes väldigt märkligt då förutsättningarna kändes bättre på söndagen än vad den hade gjort dagen innan. Vi fiskade på ett par timmar utan nåt resultat. Vid ett så gick vi upp till parkeringen där vi avslutade med Gunnars chili wraps med syrad rödlök, dressing och sallad.Alla fick fisk, alla fick god mat och alla var fruktansvärt nöjda med helgen!
”Tack EL-GE för en mycket väl ordnad fiskeresa. Gunnar skämde bort oss hela helgen med god mat och dryck. Som en extra bonus var fisket helt fantastiskt bra.”
/Jesper nöjd resenär

Skriv en kommentar