Filtrera
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!
Stäng
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!

Gimån! | Fishbum

Gimån! | Fishbum

Eller Stavreströmmen som den kända sträckan heter. En fantastisk del av Gimån som håller gott om stor fisk. Vattenståndet var tyvärr lite lågt och det är tidigt på säsongen så öringen har inte börjat äta regelbundet på ytan än. Men vilket fiske! Medellängden på harren har varit runt 50cm och jag har fått upp 6 öringar på kilot eller mer. Harren har jag ärligt talat tappat räkningen på hur många det har blivit men tillräckligt många för att aldrig ha tråkigt vid strömmen.
Har vart i några större öringar men dom gångerna har tafsen rykt eller så har flugan lossnat, mycket storsten och gammalt timmer/grenar gör det ganska krävande. Och dom är riktiga kraftpaket! Påminner om öringarna jag sett på bilder från island i kroppsformen, höga och tjocka krutpaket.

Jag har haft bäst fiske med nymf efter öringen och det är kul att utveckla det fisket mer och mer. Som flugfiskare blir man aldrig fullärd och det är en del av charmen med det! Just nu har jag börjat min färd mot Norge för den årliga fiskeveckan med min far.

Efter den här veckan börjar resan mot Norrland!

 Den största jag fick upp i Gimån, 1450g och ett riktigt krutpaket!

 

 

 

 

 

 

Fridens liljor
Andreas (För fler bilder, spana in min instagram andreasadiels)
Skriv en kommentar