Filtrera
Stäng

Fishbum: Kollar i backspegeln #1

Fishbum: Kollar i backspegeln #1

Torsdagen den 31 mars 2016, klockan börjar närma sig eftermiddagen. Efter middagsrasten fick jag nog inte mycket gjort, gick som på moln med magen full av fjärilar. Imorgon börjar det! Både mitt nya liv och havsöringsäsongen!

Kan inget annat än att få lite av den känslan igen nu när jag blickar tillbaka! Sommaren gick alldeles för fort och nu är jag tillbaka i verkligheten. Eller som jag uttrycker det: Jag har en paus i livet! Haha så illa har jag det inte men jag vet ju vilket liv som passar mig bäst. Så till alla som funderar på att hitta på något: Gör det bara! Om det så handlar om att resa, byta livstil eller något enklare så gör det!

Man lever bara en gång och pengar försvinner inte, det är bara att man själv kanske inte har dom!

1 April kl 05.00 är jag nere i viken, jag startar nästan alltid säsongen i samma vik. Oftast är det bra fiske och i år var det få fiskar men bra storlek istället.Årets första havsöring! Strax efter kl 06 får jag denna utlekta fisk på runt 45 cm
Sedan får jag två fiskar till strax efter: En utlekt på strax under 60 och en tjock blänkare på lite över 60cm. Jag är fortfarande dålig på att både mäta och väga fisk men tidsnog kanske jag tar mig i kragen.Dom två sista bilderna är på 60+ fisken och det var årets största havsöring!! En underbar start på en ny säsong!
Nu tänkte jag bomba på med bilder från April, dom flesta har jag nog redan publicerat här tidigare men en repris och sammanfattning är aldrig fel. 3 April gav jag mig ut med kajaken, först hade jag min hammock att sova i men jag blev aldrig riktigt kompis med den så jag bytte till gamla tältet istället

Uppehåll och en öring som gottar till sig i röken...vad bra jag hade det!


Ett tält med stor absid är fantastiskt att ha när vädret skiftar, dock så funderar jag på att skaffa ett mindre självstagande tält till nästa säsong. Då hittar jag alltid en bra plats någonstans utan att behöva bära fram en massa sten, gräs=fästingar så jag tältar helst på berg numera.

 Ibland så får jag mina impulser att börja använda kameran ordentligt, med varierande resultat som synes. Det finns otroligt mycket att föreviga i dom vackra miljöerna jag är i så den här vintern ska fotokunskaperna vässas för att kunna fånga allt mycket bättre.
En klar natt ger en krispig morgon. Är vadarkängorna genomfrusna kokar jag lite extra kaffevatten som jag häller i dom innan jag tar på dom, då blir dom mjuka igen och riktigt varma o goa!Jag spenderade 15-16 dygn ute i skärgården i April. Hade velat prova en hel månad bara för att se hur det funkar. Men i år var det lite strul med vadare, liggunderlag samt att jag gick ut lite hårt och paddlade mig till ryggvärk ganska omgående. Mer träning och bättre förberedelser inför nästa vända!

Så nu blir det enklare att jobba i några veckor till när jag färskat upp minnet lite.

Fridens liljor
Andreas

Skriv en kommentar