RÖKNING:
Varmrökning är en tillagningsmetod som ger en fin konsistens samtidigt med en fantastisk arom och smak. Rökningstiden varierar med tjocklek och karaktär på det som röks, erfarenhet ger resultat. Rökning av fisk påskyndas om man fläker fisken innan den läggs på röken.
Om man måste skölja t.ex fisken, torka ur väl. Salta efter behag och råvara. Strö ett tunt lager rökspån i botten av din röklåda. Lägg det som skall rökas på gallret. Placera gallret i röklådan och sätt på locket. Häll spritbaserat bränsle i brännarna och placera dem i metallstället. OBS överfyll inte! Tänd brännarna men var försiktig då spriten tänder väldigt lätt. Placera sedan röklådan ovanför brännarna.
TIPS:
- När ryggfenan lossnar lätt är fisken färdig
- Klipp av t.ex enris bland rökspånet vilket förhöjer smaken
Tänk på eldfaran!
Fyll inte på bränsle i brinnande eller het brännare! Se till att det inte finns brännbara material i närheten när brännaren tänds. Använd röklådan utomhus och under tillsyn!