Wiggler alspån för rökning av fisk och kött. Kan användas till kol/gasol-grill samt alla typer av rökar. Strö ett jämt lager rökspån på botten av rökugnen (ca 2 dl/kg) Om du blandar i 1-2 sockerbitar i rökspånet får fisken mer färg.
23,00 kr
29,00 kr
35,00 kr
Tillverkare: Wiggler
Artikelnr: 220052
I lager
Leveranstid 1-3 vardagar på lagerförda varor (vi skickar enbart inom Sverige)
Ship to
*
*
Shipping Method
Name
Estimated Delivery
Price
No shipping options
+ -

RÖKNING: 

Varmrökning är en tillagningsmetod som ger en fin konsistens samtidigt med en fantastisk arom och smak. Rökningstiden varierar med tjocklek och karaktär på det som röks, erfarenhet ger resultat. Rökning av fisk påskyndas om man fläker fisken innan den läggs på röken.

Om man måste skölja t.ex fisken, torka ur väl. Salta efter behag och råvara. Strö ett tunt lager rökspån i botten av din röklåda. Lägg det som skall rökas på gallret. Placera gallret i röklådan och sätt på locket. Häll spritbaserat bränsle i brännarna och placera dem i metallstället. OBS överfyll inte! Tänd brännarna men var försiktig då spriten tänder väldigt lätt. Placera sedan röklådan ovanför brännarna.


TIPS: 

- När ryggfenan lossnar lätt är fisken färdig

- Klipp av t.ex enris bland rökspånet vilket förhöjer smaken

 

Tänk på eldfaran!

Fyll inte på bränsle i brinnande eller het brännare! Se till att det inte finns brännbara material i närheten när brännaren tänds. Använd röklådan utomhus och under tillsyn!

*
*
  • Dålig
  • Utmärkt
*
*
*

RÖKNING: 

Varmrökning är en tillagningsmetod som ger en fin konsistens samtidigt med en fantastisk arom och smak. Rökningstiden varierar med tjocklek och karaktär på det som röks, erfarenhet ger resultat. Rökning av fisk påskyndas om man fläker fisken innan den läggs på röken.

Om man måste skölja t.ex fisken, torka ur väl. Salta efter behag och råvara. Strö ett tunt lager rökspån i botten av din röklåda. Lägg det som skall rökas på gallret. Placera gallret i röklådan och sätt på locket. Häll spritbaserat bränsle i brännarna och placera dem i metallstället. OBS överfyll inte! Tänd brännarna men var försiktig då spriten tänder väldigt lätt. Placera sedan röklådan ovanför brännarna.


TIPS: 

- När ryggfenan lossnar lätt är fisken färdig

- Klipp av t.ex enris bland rökspånet vilket förhöjer smaken

 

Tänk på eldfaran!

Fyll inte på bränsle i brinnande eller het brännare! Se till att det inte finns brännbara material i närheten när brännaren tänds. Använd röklådan utomhus och under tillsyn!

Skriv din egen recension
*
*
  • Dålig
  • Utmärkt
Kunder som köpte denna köpte också
330004
Maggot har traditionellt används till isfiske men har fått allt större betydelse för mete under andra tider på året. Många gånger proffsens val till sommarmetet. Förvaras 1-2 grader med en hållbarhet om ca 3 veckor. Vid beställning av maggot är det viktigt att paketet hämtas ut snarast hos ombud, för att bevara maggotens kvalité.
30,00 kr
333901
Sutarkung från Swedbait är en grovmald mäskblandning för stor sutare med kraftig doft av blod, fiskmjöl och pellets. Bäst i stilla eller svagt strömmande vatten. Innehåller flera animaliska ingredienser + grovmalet torkat blod. Kombinationen ger en oemotståndlig doft och smak för sutare. En klassiker efter 25 år som Sveriges populäraste och mest utrprovade specimenblandning.
89,00 kr 99,00 kr