Filtrera
Stäng

Tropiska Tips

Här har vi samlat artiklar och blogg inlägg som faller in under kategorin tropiskt flugfiske. Har du funderingar kring valet av destination, utrustning eller annat rörande det tropiska fisket är du alltid välkomna att höra av dig till oss.

Guide till tropiskt flugfiske

Det kan kännas lite tungt att behöva införskaffa mer utrustning för att man skall ut och resa, men det är i allra högsta grad väl investerade pengar. De flesta som åker på en sådan resa, gör det igen och igen och.... Saltvattensflugfisket är den ultimata formen av flugfiske. Det är allt man som nordbo kan önska. Värme, stränder, obeskrivligt vackra vyer och ett hysteriskt adrenalinpumpande actionfiske som kommer få vilken 15 kilos lax som helst att verka lam.

Text & Foto: Niclas P. Andersson
G.T på fluga


Vi har i många år sålt Airflos tropiska linor för bonefish och tarpon och vi har även testat dem själva och de har fungerat fantastiskt till allt ifrån Bonefish i Honduras & Bahamas till "Pond fiske" i Asien efter Pacu och Arapaima.
Klä dig rätt för flatsen

Man behöver väl inga speciella kläder kanske du invänder med hänvisning till det varma klimatet, broder du är ute och cyklar!

 Att ha på fötterna


Man brukar tala om att man ska ha på fötterna innan man uttalar sig om något och det vill jag påstå att jag har då det gäller detta. Vid tropiskt fiske och kanske framförallt vid tropiskt flugfiske på flatsen så är dagarna långa, strapatserna likaså...Bonefish på fluga?

Bonefish placerar sig enligt flera sidor på sjätte plats över världens snabbaste fiskar (64 km/h) så det gäller att ha ordning på prylarna, koll på knutarna och ha grejer som håller.