Filtrera
Stäng

OnTheDropper

OnTheDropper är ett svenskt företag med många smarta produktidéer och innovationer som hjälper flugfiskare och flugbindare. Produkterna tillverkas med 3D-skrivare och använder uteslutande plastmaterial som är 100% fria från petroleum. De använder endast växtbaserade plaster.

Beställ dina prylar från OnTheDropper av oss online - enkelt & smidigt

EL-GE Sportfiske erbjuder snabba leveranser, omfattande garantier och bra priser!

Visa som Rutnät Lista
Sortering
Visa per sida

OnTheDropper SnapDry

De flesta av oss har väl hört talas om gummiband tricket att torka torrflugor och att fluffa upp blöta cdcflugor. Problemet med gummisnoddar är att de med rätt snärt är för grova för småflugor i storlek 18-26 samt att de inte hanterar uv-ljus nått vidare och de går ofta av när man inte har några fler med sig. OnTheDroppers version som är framtagen i samarbete med Søren Tang är gjord av gummirep som står emot uv-ljus bättre och den kommer i två styrkor, en med en enkel snodd för småflugor och tunna tafsar och en med dubbelsnodd för de större flugorna, och kombinerar du båda kan du nog snärta en zonkerstreamer torr. Längd ca 15cm.
99,00 kr

OnTheDropper EcoWheel

EcoWheel är ett verktyg som samlar in längre bitar av tafsmaterial genom att du gör en ögla på biten som ska förvaras, sticker in del i öppningen och roterar den inre delen. Hela tanken är att det skall vara ett miljövänligt alternativ så man inte skräpar ner ute i naturen med diverse linor som naturen har väldigt svårt för att bryta ned (en fiskelina tar ungefär 600 år för naturen att bryta ned). Ett perfekt komplement till OnTheDropper EcoCutter som skär och förvarar de korta stumparna som uppstår när du knyter om dina flugor. EcoWheel är det första "enhands" opererade verktyget, till skillnad från tex monomastern som kräver att man använder båda händerna för att snurra upp linan.
169,00 kr

OnTheDropper EcoCutter

EcoCutter är en innovativ och smart tafsklippare som automatiskt samlar upp stumpar m.m när du klipper i dina tafsar. Hela tanken är att det skall vara ett miljövänligt alternativ så man inte skräpar ner ute i naturen med diverse linor som naturen har väldigt svårt för att bryta ned (en fiskelina tar ungefär 600 år för naturen att bryta ned). Klipparen är tillverkad i ABS-plast som är väldigt hållbart och den har vändbara blad som man kan vända totalt 4ggr innan dom är helt förbrukade. Inte nog med det, EcoCutter har upplyst skär vilket gör att du kan använda den även när det är mörkt! Levereras med ett praktiskt halsband.
179,00 kr

OnTheDropper Flexi SpoolStrap

Flexi SpoolStrap från svenska OnTheDropper är ett fiffigt hjälpmedel som ser till att dina tafsmaterial inte trasslar upp sig på sina spolar. Tafsmaterialet hålls på plats säkert samt att det sticker rakt ut så man vet var man hittar änden i alla lägen, dvs inget letande efter försvunna linor. En stor fördel med dessa spoolstraps, jämfört med motsvarandra produkt från andra leverantörer, är att dessa är extra höga, vilket gör att du kan snurra upp material om du fått ut för mycket. Det gör det dessutom enklare att få grepp om för att tas bort när spolen är tom eller om man råkat spola in tafsspetsen för långt. Det finns i åtta färger, vilket gör att du kan färgkoda spolarna, så du slipper leta dimension på trasiga etiketter. För att hålla koll på vilken färg som är vilken, följer det med en "minnessticka" och en översättning X till MM som du kan klistra fast på valfri, torr plats. OnTheDropper Flexi SpoolStrap är 5mm breda.
Lagernivå:
Från 129,00 kr

OnTheDropper Spool Caddy

Spool Caddy är en produkt som svenska OnTheDropper jobbat en längre tid med, för att få det perfekta slutresultatet. Denna spolhållare är kompatibel med tafsspolar från i princip samtliga tillverkare. Det medföljer två centrumhylsorna i olika dimensioner, för att säkerställa att spolarna får plats. Med dessa olika centrumhylsor kan du få en rasselfri spolhållare och med de medföljande distansbrickorna kan du få spolarna att rotera individuellt. En väldigt smart och innovativ funktion med just denna Spool Caddy är kniven som gör att du inte behöver använda tafsklipparen för att kapa tafsmaterialet, du drar ut och skär i en rörelse.
179,00 kr
Visar 5 av 5 produkter