Filtrera
Black Weekend startar på torsdag 26/11
Stäng
Black Weekend startar på torsdag 26/11
RSS

Aktuellt Just Nu

Med anledning av radioprogrammet Kalibers avslöjande om det storskaliga trålfiskets systematiska fusk med fiskekvoterna gör Sportfiskarna och PO Kustfiskarna Bottenhavet nu ett gemensamt uttalande.
Nu råder det redskapsförbud inför hummerpremiären längs kusten. I samband med det passar Länsstyrelsen Västra Götaland på att spana efter spökfiskeredskap med hjälp av undervattensdrönare.
Sportfiskarna har i höst påbörjat restaureringsarbete i Nedre Tälningsån i Ovanåkers kommun. Ån ingår i det åsystem som författaren och fiskeikonen Hans Lidman i sina böcker kallade för Svartån.
Skarvarna blir fler längs kusten i Gävleborg. Sedan 2016 har antalet fullföljda häckningar ökat från 933 till 3.300. Men en omräkningsfaktor på 5 innebär det att länet hyser närmare 17.000 skarvar.
Går det att få tillbaka den vilda laxen uppe i Dalälven? Ja, det måste helt enkelt gå. Det har flera aktörer bestämt sig för – och nu har det första stora steget tagits.
Sportfiskarnas kontor i Värmland har inom ett Leaderprojekt gjort en film om fiskar och fiske i Vänern med fokus på laxen.
Nytt svenskt sportfiskerekord på mindre kungsfisk!
För mer än 100 år sedan ledde laxfisketräffar i Älvkarleby till bildandet av Sveriges första renodlade Sportfiskeförbund år 1919. Under jubileumsåret anordnas flera aktiviteter runt om i landet.
Äntligen är sommaren över! Det innebär att streetfisket återigen är här och samtliga onsdagar i september finns vi återigen på plats vid Feskekyrka i centrala Göteborg.
Laxdöden upprör och oroar många. Mycket är ännu okänt om laxdöden, bland annat varför den ofta drabbar fisk i olika älvar olika år. Genom att rapportera in fynd av sjuk lax kan du bidra till mer kunskap om sjukdomen.