Filtrera
Stäng
RSS

Aktuellt Just Nu

Just nu utför Länsstyrelsen Gävleborg för första gången en inventering av rovfiskyngel i 24 vikar i länet. Syftet är att kartlägga var rovfiskar som till exempel gädda och abborre finns, i vilken mängd, hur lekplatserna ser ut och vilka hot de ställs inför. SVT var med på inventeringen vid Skärså, norr om Söderhamn.
Ätrans laxar är vid denna tid vanligen silvriga, starka och livskraftiga. Nu noteras ett antal sjuka, svaga och svampangripna laxar i Ätran.
Kontrollen som Norrbottens länsstyrelse gjorde av tjuvfiskare i Kirunafjällen fick stor uppmärksamhet, eftersom 24 av fiskarna saknade kort. Nu kommer ett tillslag i minst samma klass, nämligen olagliga nät på sammanlagt 1 000 meter!
Sportfiskarna tipsar om några olika sätt att få bättre koll på var partierna står i olika frågor inför EU-valet.
När jag pratar med Perttu Haanpää på Facebook säger han att världen är upp och ner och att hans hjärta för sekunden bankar som aldrig förr.
Här är mannen och laxen som fått sportfiskare längs Mörrumån att få tillbaka hoppet. När årets första trofélax fångades så var det med besked: 19,3 kilo och 118 centimeter!
I år arrangeras tre deltävlingar till landslagskvalet där en av kvaltävlingarna även utgör SM-tävlingen.
Fiskare och grannar slog i helgen larm om att hundratals döda fiskar spolats iland på stränder vid östra delen av Hjälmaren under helgen, vilket Eskilstuna-Kuriren var först med att berätta.
Första laxen fångad! Idag, på middagen fångades årets första lax i Örekilsälven. Det var Lars Nyberg från Hunnebostrand som tog en stor blanklax på fluga vid Kvistrum (ovan bron) på B-sträc
Mark- och miljööverdomstolen sa idag nej till brytning av kaolinlera vid Billinge och naturområdet Jällabjär intill Rönne å.