Filtrera
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
Stäng
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
RSS

Aktuellt Just Nu

Vilken galen vår! Stora abborrar och megagäddor om vartannat! Senast ut att dela med sig av en drömfisk är Torbjörn Buster Odén!
Det är inte ofta det fångas gösar över 95 centimeter från isen. Men det går. Tove Ahlander från Sandviken vet hur man gör, och hennes fisk på 96 centimeter och 8,9 kilo var nytt personligt längdrekord.
För en tid sedan kom en dom i Tingsrätten som skakade fiskesverige, Tingsrätten friade flera från tjuvfiske efter att de fiskat med samma fiskekort!
Se sportfiskarnas fiskevårdsfilm med konkreta och enkla tips för att bygga en risvase. Risvasar gynnar många olika fiskarter genom att de både förbättrar fiskens lek- och uppväxtmiljö.
En färsk studie som SLU sammanställt visar på en fördubbling av antalet skarvbon längs Västra Götalands kuststräcka mellan 2012 och 2020.
Just nu försvinner isen i rasande takt på många vatten och många isar har på bara några få dagar blivit direkt livsfarliga!
Ny forskning visar varför överfiske och annan intensiv miljöpåverkan leder till att hela populationer blir mindre till storleken och att de tvingas börja reproducera sig allt tidigare.
Det är många som engagerat sig i Ätrans öde, och inte minst laxen har visat en positiv utveckling. Det finns dock minst 24 arter till i vattensystemet – och nu ska alla få det ännu bättre.
En av våra mest rutinerade predatorfiskare, Pär Lindberg, tipsar om storabborre från isen, några extra heta tips på bra pimpelkrokar också
Sportfiskarna delar ut medel från vår egen Fiskevårdsfond och administrerar även utdelningen från två andra fonder: Abu Garcias Fiskevårdsfond och Göte Borgströms fond för forskning. 1 mars är sista ansökningsdatum även för dessa fonder.