Filtrera
Stäng
RSS

Aktuellt Just Nu

Nu ska bygget av nya fiskvägar i Lärjeån upp för prövning i Mark- och Miljödomstolen.
Stjärnkocken Michael Björklund har en del intressanta idéer om både säl och skarv. Båda passar utmärkt på tallriken om man bara gör rätt säger Michael
Spana in videon där Kim från butiken lurar upp abborrar i Göteborgs vallgrav!
Uli Beyer är lite av Tysklands mr Gädda. Förutom egna enorma gäddor har han guidat upp ett flertal gäddor över femton kilo! Nu kommer kronan på verket, en fisk på hela 21200 gram och 137 cm för vännen Oliver Riesch. Extra roligt är att fisken togs på ett svenskt bete, legendariska Zalt wobblern...
Nu är det hög tid för alla anslutna föreningar att söka bidrag till fiskevårdsprojekt som ska genomföras under 2020.
Torsken i Östersjöområdet är mycket allvarligt drabbad av brist på tiamin, vilket ensamt kan förklara artens återgång och de symptom som torsken drabbats av. Det här framgår av en forskningsrapport från Stockholms universitet som nyligen publicerats i den ansedda amerikanska tidskriften PLOS ONE.
Sorgligt, onödigt och faktiskt livsfarligt! Sjöräddningssällskapets station i Åmål har blivit utsatt för stölder, som senast under själva Julafton!
Att bananen är den ”förbjudna frukten” ombord vet vi ju alla. Men hur kommer det sig att en till synes oskyldig liten gul frukt kan skapa sådana rubriker? Här har du fyra teorier!
Sportfiskarnas laxexpert Glenn Douglas presenterar nu sin årliga sammanställning av årets uppgång av vildlax i våra östersjölaxälvar. Sammanställningen är baserad på resultaten från fiskräknare i vildlaxälvarna från Torneälv i norr till Mörrumsån i söder, sammanställningen omfattar alltså inte kompensationsutsatta/odlade bestånd.
Todd Fransson rastade hunden här han hittade en stor bläckfisk inte långt från strandkanten vid havet kring Billdal.