Filtrera
Stäng
RSS

Aktuellt Just Nu

122 sportfiskare räddade från drivande isflak! Varje vinterfiskares mardröm inträffade när isen plötsligt släppte femton meter från land och ett stort flak bildades
Den första gäddfabriken som gjordes i Sverige 2008, Kronobäck, har nu fått en stor upprustning med förbättrade vallar och en ny fiskväg.
Laxen i Ljungan har blivit en internationell angelägenhet – på grund av beståndets svaga status. Här kan Sportfiskarnas satsning i Stångån spela en viktig roll. Laxfisket handlar till stor del om sifferexercis, och två viktiga skeenden är förstås antalet lax som vandrar upp i älvarna, samt kvotförhandlingarna när det bestäms hur mycket lax som får fångas.
Nu pågår ett politiskt spel med laxens framtid i vågskålen! Det tidigare beslutet i EU:s ministerråd gällande fiskekvoterna för 2024 var ett nederlag för flera hotade och svaga bestånd av sill, strömming och kanske även för vår vilda Östersjölax. Det finns nämligen en överhängande risk för att det även blir ett fortsatt fiske efter lax i delområde 29N och delområde 30.
Sportfiskarna bjuder in till tre minnesvärda höstlovsaktiviteter där barn, ungdomar och familjer kostnadsfritt får möjlighet att utforska det spännande spinnfisket efter regnbåge, i några av Göteborgs natursköna fiskevatten.
Årets tillställning av Göteborren blev svårfiskad och när bucklorna delades ut så stod det klart att trägen vinner. Trots utmaningarna lyckades Marcus Fredriksson hiva upp hela nittio centimeter abborre.
SM i Abborre 2023 avgjort! Tävlingen genomfördes på Laxsjön i Dalsland med Laxsjöns Sportfiskare som arrangör. Totalt deltog 45 lag som kvalat via Swedish Perch League och DM runt om i landet.
Den rådande värmen sätter stopp för nya fiskutsättningar i Svartedalens put-and-take-vatten. Men än kan du som gillar sjöarna och den unika naturen satsa på värmetåligare sportfiskar.
Sportfiskarna har skickat ut en enkät till medlemmarna längs Västkusten. Enkäten handlar om havsöringfisket här på...
Ålplan Ätran | FishEco -den 1 februari 2023
Vattenkraften i Ätran har tillstånd att stoppa all naturlig invandring av ålyngel till Ätran. De har också tillstånd till att döda all utvandrande blankål. Ålen i Ätran är dödsdömd...