Filtrera
STOR HÖSTREA! MÄNGDER AV SUPERKLIPP! KLICKA HÄR
Stäng
STOR HÖSTREA! MÄNGDER AV SUPERKLIPP! KLICKA HÄR
RSS

Aktuellt Just Nu

Vättern är en frisk sjö men blir fiskfattigare! Många källor till förorening har åtgärdats och med det minskar näringshalterna!
I helgen begav sig Artur och tre fiskekompisar från Kristiansand ut på jakt efter havsålen. De ljusa timmarna på lördagen spenderades på mycket mindre arter än havsål, inklusive skarpsill, som förresten blev Arturs art nummer 100 i Norge.
För femte året i rad märker SLU blåfenad tonfisk i Skagerrak med satellitsändare som gör det möjligt att spåra deras vandringar över Atlanten.
Hela 460 ton lax död efter giftutsläpp! Ännu en miljöskandal kring norsk laxodling! Ett utsläpp av klor vid ett laxslakteri i Alta i Norge har dödat ca 460 ton odlad lax!
Loggers ny teknik för kontinuerlig mätning av pH! I Värmlands och Västra Götalands län har man börjat använda data-loggers för kontinuerlig mätning av pH.
Bra fiske på fiskeskolan i Göteborg! En av totalt sju fiskelovsveckor under sommaren i Göteborg är avklarad och fisket var mycket bra i Delsjön med många fina gösar, abborrar och gäddor upp.
Det är kris för kustens strömming. Det vittnar småskaliga yrkesfiskare, forskare, skärgårdsbor och vi sportfiskare samstämmigt om.
HaV och Jordbruksverket har presenterat en ny gemensam strategi för svenskt fiske och vattenbruk. Strategin gäller t o m 2026 och följs av sektorsvisa handlingsplaner för yrkesfiske, fritidsfiske och fisketurism samt vattenbruk. Strategin och handlingsplanerna har utarbetats i samverkan med fiskets intressen och berörda myndigheter.
Den blåfenade tonfisken var hårt fiskad och försvunnen från Skagerrak. Nu simmar den åter i svenska vatten. För att ta fram kunskap som kan bidra till en hållbar framtid för den blåfenade tonfisken bedriver SLU forskning om den blåfenade tonfisken. Nu söker forskarna erfarna fisketeam för årets märkning.
Morgan spinnfiskade i ett vatten i södra Sverige tillsammans med Ola ”Ola Lures” Rasmusson!