Filtrera
Stäng
RSS

Aktuellt Just Nu

När vi når Em Chaipa från Idaholm är det en mer än glad kille! Han har idag fångat vad vi vet årets näst största gädda! 17800 gram och 124 cm! En fisk som alla dedikerade gäddfiskare drömmer om!
En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört i området visar på mycket låga tätheter av gäddyngel på utvalda sträckor. Det dystra resultatet av inventeringen är nu sammanställd i en läsvärd rapport som även innehåller några förslag på möjliga åtgärder för att förbättra gäddans förutsättningar.
Vilken galen vår! Stora abborrar och megagäddor om vartannat! Senast ut att dela med sig av en drömfisk är Torbjörn Buster Odén!
Det är inte ofta det fångas gösar över 95 centimeter från isen. Men det går. Tove Ahlander från Sandviken vet hur man gör, och hennes fisk på 96 centimeter och 8,9 kilo var nytt personligt längdrekord.
För en tid sedan kom en dom i Tingsrätten som skakade fiskesverige, Tingsrätten friade flera från tjuvfiske efter att de fiskat med samma fiskekort!
Se sportfiskarnas fiskevårdsfilm med konkreta och enkla tips för att bygga en risvase. Risvasar gynnar många olika fiskarter genom att de både förbättrar fiskens lek- och uppväxtmiljö.
En färsk studie som SLU sammanställt visar på en fördubbling av antalet skarvbon längs Västra Götalands kuststräcka mellan 2012 och 2020.
Just nu försvinner isen i rasande takt på många vatten och många isar har på bara några få dagar blivit direkt livsfarliga!
Ny forskning visar varför överfiske och annan intensiv miljöpåverkan leder till att hela populationer blir mindre till storleken och att de tvingas börja reproducera sig allt tidigare.
Det är många som engagerat sig i Ätrans öde, och inte minst laxen har visat en positiv utveckling. Det finns dock minst 24 arter till i vattensystemet – och nu ska alla få det ännu bättre.