Filtrera
Stäng

Wiggler Bokspån 280g

Wiggler bokspån för rökning av fisk och kött. Kan användas till kol/gasol-grill samt alla typer av rökar. Strö ett jämt lager rökspån på botten av rökugnen (ca 2 dl/kg) Om du blandar i 1-2 sockerbitar i rökspånet får fisken mer färg.
Lagerstatus: I lager
Artikelnr: 220050
Leveranstid: 1-3 vardagar
Tillverkare: Wiggler
29,00 kr
  • Fri frakt > 300kr
  • 30 dagar öppet köp
  • Snabba leveranser
  • Grym kundservice
  • Rätt priser

RÖKNING: 

Varmrökning är en tillagningsmetod som ger en fin konsistens samtidigt med en fantastisk arom och smak. Rökningstiden varierar med tjocklek och karaktär på det som röks, erfarenhet ger resultat. Rökning av fisk påskyndas om man fläker fisken innan den läggs på röken.

Om man måste skölja t.ex fisken, torka ur väl. Salta efter behag och råvara. Strö ett tunt lager rökspån i botten av din röklåda. Lägg det som skall rökas på gallret. Placera gallret i röklådan och sätt på locket. Häll spritbaserat bränsle i brännarna och placera dem i metallstället. OBS överfyll inte! Tänd brännarna men var försiktig då spriten tänder väldigt lätt. Placera sedan röklådan ovanför brännarna.


TIPS: 

- När ryggfenan lossnar lätt är fisken färdig

- Klipp av t.ex enris bland rökspånet vilket förhöjer smaken

Tänk på eldfaran!

Fyll inte på bränsle i brinnande eller het brännare! Se till att det inte finns brännbara material i närheten när brännaren tänds. Använd röklådan utomhus och under tillsyn!

RÖKNING: 

Varmrökning är en tillagningsmetod som ger en fin konsistens samtidigt med en fantastisk arom och smak. Rökningstiden varierar med tjocklek och karaktär på det som röks, erfarenhet ger resultat. Rökning av fisk påskyndas om man fläker fisken innan den läggs på röken.

Om man måste skölja t.ex fisken, torka ur väl. Salta efter behag och råvara. Strö ett tunt lager rökspån i botten av din röklåda. Lägg det som skall rökas på gallret. Placera gallret i röklådan och sätt på locket. Häll spritbaserat bränsle i brännarna och placera dem i metallstället. OBS överfyll inte! Tänd brännarna men var försiktig då spriten tänder väldigt lätt. Placera sedan röklådan ovanför brännarna.


TIPS: 

- När ryggfenan lossnar lätt är fisken färdig

- Klipp av t.ex enris bland rökspånet vilket förhöjer smaken

Tänk på eldfaran!

Fyll inte på bränsle i brinnande eller het brännare! Se till att det inte finns brännbara material i närheten när brännaren tänds. Använd röklådan utomhus och under tillsyn!

Skriv din egen recension
*
*
Dålig
Utmärkt
*
*
*
Kunder som köpte denna köpte också

Wiggler Rökspån Körsbär 250g

Wiggler rökspån med körsbärssmak för rökning av fisk och kött. Kan användas till kol/gasol-grill samt alla typer av rökar. Strö ett jämt lager rökspån på botten av rökugnen (ca 2 dl/kg) Om du blandar i 1-2 sockerbitar i rökspånet får fisken mer färg.
29,00 kr