Filtrera
Stäng

Uteblivna fiskutsättningar i Svartedalen | Sportfiskarna

den 22 juni 2023

regnbage_800
Regnbågen är en en populär sportfisk som ofta bjuder på rullskrik och akrobatiska luftsprång. Foto: Mathias Arnham.


Den rådande värmen sätter stopp för nya fiskutsättningar i Svartedalens put-and-take-vatten. Men än kan du som gillar sjöarna och den unika naturen satsa på värmetåligare sportfiskar.

Tidigare under säsongen var det svårt att få tag i sättfisk då bristen på regnbåge i dräglig storlek var omfattande. Nu när vi lyckats få tag i fin sättfisk sätter värmen stopp för veckans inplanerade utsättningar. Fiskutsättningarna får vänta tills temperaturen gått ner till fiskens trivseltemperatur.


Abborrfisket kan vara hett

Om du är sugen på att fiska i Svartedalen så håller Svartedalens sjöar hyfsade bestånd av abborre. Abborren är till skillnad från regnbågen inte alls lika känslig för höga temperaturer. Tänk på att testa olika beten så du hittar dagens melodi. Vissa dagar vill abborren ha ett långsamt presenterat gummibete på botten för att dagen efter kasta sig över ett crankbait i ytan.


Svartedalens sportfiske

Svartedalen är ett vidsträckt och populärt vildmarksområde beläget två och en halv mil norr om Göteborg. Svartedalens naturreservat, som är känt för sina mäktiga skogar, vackra sjöar och trolska raviner har även ett populärt regnbågsfiske - Svartedalens Sportfiske. Med sina åtta fiskevatten bjuder det på ett varierat och spännande fiske. Främst riktas det mot regnbåge, som kontinuerligt sätts ut, men här finns även gädda, abborre och öring. Fiskekort och mer information hittar du här.

Skriv en kommentar