Filtrera
Stäng

Minimässa 25-26 mars

den 1 februari 2017

För elfte året i rad har vi vår superuppskattade mini-mässa i Göteborgsbutiken den 25-26 mars. Mängder med fiskeprofiler, leverantörer, guider, flugbindare etc kommer att finnas på plats och visa det absolut senaste på marknaden oavsett om det kommer till spinn/haspel eller flugfiske. Det kommer även finnas en kastbana där ni kan testa på en mängd olika flugfiskespön och linor. Vi kommer även ha en fiskedamm för de små, musikunderhållning samt en cafeteria där det kommer finnas varm mat.

Det kommer även erbjudas riktigt grymma priser på spön, rullar, linor, beten etc.

Vi kommer succesivt släppa fler utställare på denna sidan! Vi utlovar några riktigt innovativa flugbindare och ett stort antal leverantörer som har med sig årets hetaste prylar. 

Mer information fylls på succesivt nedan. Vi ses gott folk!

Release #1Först ut på scenen är våra danska vänner Allan Overgaard och Morten Jensen. Två av danmarks flinkaste flugbindare. Deras fiske och flugbindning är väldigt omskrivet i såväl svenska som danska medier. Ta chansen att snacka flugor och havsöringsfiske med dessa två havsöringsgurus.

Release #2

Under mässan kommer ni ha chans att få se hur livet som en fishbum ser ut. Vår vän till lika team-fiskare Andreas Adiels har under några år levt ett liv som många av oss bara drömmer om. Varje vår lägger han arbetarbyxorna på hyllan och drar på sig vadarna.
Från april till oktober är det fiske som gäller och han reser land och rike runt efter det bästa fisket och de häftigaste naturupplevelserna. Med sig har han förutom sitt flugspö, trangiakök och myggmedel även sin folkabuss. Denna folkabuss är redan smått legendarisk och är inredd för ett liv längst älvarna.

Andreas kommer bjuda på java inne i folkabussen och ge er en inblick i hur livet som fishbum ser ut. Missa inte detta!

Release #3


Jonas Nordigårds aka "edge-Jonas" är inte bara grundare till den populära flugfiskesidan edgeflyfishing.com, han är även en av landets verkliga fiskeprofiler.
Under mässan kommer Jonas att berätta om sin guideverksamhet och hans företag Wild fish Sweden. Jonas inriktar sitt guidande efter allt från harr och öring i Dalarna till havsöringsfiske längst västkusten. Kom in under lördagen för att snacka med Jonas, kanske bjuder han på ett tips eller två.

Release #4Mr. Pure fishing Hasse Schönfeldt kommer självklart och visar upp de hetaste prylarna från märken som Abu Garcia, Penn, Berkley mm. Coola rullar, heta beten och perfekta kustspön finns alltid med i Hasses väska när det vankas mässor! Hasse möter du på mässan både lördag och söndag.

Release #5Spanar ni in mässan under lördagen kommer ni kunna träffa Martin K. Ellingsen från Loop. Loop släpper under året en rad spännande nyheter. En av årets storsäljare tror vi blir den nya Q serien som känns riktigt fin, varför inte komma in och provkasta detta spö eller prova något ur deras övriga sortiment!

Release #6Ett företag som verkligen slår på stort inför 2017 är Guideline. De kommer att ha med sig en mängd fräcka nyheter. Allt ifrån spännande spöserier, rullar, helt nya linkoncept och riktigt schyssta kläder. Guideline kommer att ha representanter på plats både lördag och söndag.

Release #7

Arcticsilver Innovation kommer finnas på plats under lördagen, såhär skriver de om sina produkter och sitt besök:

Arcticsilver är ett nytt innovativt flugspö-koncept på den svenska marknaden. Med utgångspunkt att få ut så mycket energi av klingan som möjligt, skapade Robert Selfors Free-Flex handtaget. Med detta handtag utnyttjar man klingans energi ända ner i handtaget. Detta gör att man får samma energi i klingan men ändå använda mindre ”kraft” i kastet. Detta sparar handleder, armbågar och axlar och ger en fantastisk kastkänsla. Med Free-Flex konceptet skapade ArcticSilver en helt ny kategori av flugspön. Designteamet har i utvecklingsplanen tänkt "outside the box" och brutit mot konventionella normer, men konceptet är baserat på kunskap av experter inom flugfisket.

2016 kom även arcticsilvers såkallade md-lina ut på marknaden. En lina utöver det vanliga. Den höga densiteten på coatingen ger dig en fluglina som maximerar energin från spöet. Med en minimal kraftansträngning kan du uppnå långa smidiga kast.

Linan har en stark, solid och mycket jämn beläggning. Linan är tunnare än normala fluglinor och vilket gör att linan utsetts för mindre friktion i spöet, och den tunna diametern ger utmärkta vindskäregenskaper . Linorna är extremt stabila vid kastning, vilket gör att dem landar otroligt rakt. Detta ger dig långa kast och omedelbar kontakt med flugan.

Med toppbetyg i flera tester!

”Dem är lättkastade och fungerar utmärkt till både överhands- och underhandskast” (allt om flugfiske)

5/5 stjärnor i testet av seatroutfisher.com

Vi på Arcticsilver sverige ser framemot El-Ge,s mässa 25/3 där vi kommer finnas för att låta er testa både spö och linor.
/Tobias & Martin Arcticsilver SverigeRelease #8

En aktivitet vi kommer erbjuda är "Bind din egen fluga". Under hela helgen kommer vi ha en station där du med hjälp av några av sveriges giftigaste bindare kan binda din egen fluga. Lär dig från grunden eller lär dig tekniker och mönster du länge velat lära dig. Här är det bara fantasin som sätter gränserna!Release #9

Under lördagen och söndagen har vi besök från Gesons sportfiske som har agenturen för det populära märket Crony Fishing Rods. Hos dem hittar du mängder med spön som lämpar sig perfekt till havsöringsfisket på västkusten.


Release #10

Flyfish Europe och Morten Valeur kommer på mässan och har med sig riktigt heta nyheter från Simms, Scott, Lamson, Sientific anglers mm. Under både lördagen och söndagen har du chans att kolla på deras produkter och provkasta spön och linor.Release #11

Vilka smakade Gunnar Berghs strömmingklämmor ifjol!? Gunnar är expert på både mat och havsöringsfiske och är ett givet inslag i våra mässor. Vad Gunnar bjuder på i år vet vi inte än men att det kommer bli något delikat råder ingen tvekan om.


Release #12

Li från Sunread Sweden kommer vara här lördag och söndag och visa upp deras fantastiska sortiment av bifokala solglasögon. Dessa brillor passar perfekt för dig som använder läsglasögon men har tröttnat på att alltid ha läsglasögonen med sig utöver dina vanliga solglasögon.
Release #13

Peter Alexandersson är i vår mening en av landets skickligaste kustfiskare som vi i första säsongen av "Seatrout battle on Fyn" såg fiska skjortan av den danska fiskeeliten. Vi är otroligt stolta över att ha denna guru till teamfiskare och ser väldigt mycket fram emot att ha honom här på lördagen under vår mässa. Peter är här för att binda flugor, visa upp Flyfish europes sortiment och ge er de bästa tipsen inför havsöringspremiären oavsett om du fiskar med spinn eller fluga. Missa inte detta!Release #14

Under både lördagen och söndagen kommer vi ha ett lotteri med väldigt fina priser i potten. Pengarna från lotteriet går oavkortat till Sportfiskarna och deras projekt för att förbättra havsöringens möjligheter till lekvandring och reproduktion. Win-Win, du kan vinna kanonprylar och förutsättningarna för vår kära havsöring förbättras! Sportfiskarna har representanter på plats för att förklara hur deras arbete går till och vilka projekt de har framför sig.


Release #15

Vi är otroligt glada över att kunna presentera en av de riktigt stora inom kustflugbindning på vår mässa nämligen Kern Leo Lund. Kern är en av Skandinaviens mest innovativa flugbindare och ligger bakom välkända mönster som Perfect Leo shrimp och Transparent baitfish. Kern binder hos oss både lördag och söndag.


Release #16

Intresset för Kajakfiske ökar för varje år. På vår mässa kommer Jörgen Jörgen Thylén att visa upp sina fiskekajaker från Hobie. Dessa kajaker är specialdesignade för sportfiske och öppnar upp nya möjligheter för fiske, inte bara för kusten.
Kom hit på lördagen om du vill träffa Jörgen och spana in kajaker.
Release #17

Under både lördagen och söndagen kommer representanter från A.Jensen finnas på plats, såhär skriver de om sin medverkan:

Från oss på AJensen Flyfishing kommer en härlig blandning av
Proteam-medlemar och säljare. Ni får chans att prova på AJensens spön och rullar på kastbanan. Har du inte kastat förut och vill prova så tveka inte att fråga så hjälper vi till.
På kastbanan och Demohörnan hittar ni KJ-Jonasson och Anders Augustsson om ni vill provkasta AJensenspön eller klämma och känna lite på våra produkter.
På Söndagen kommer den kreativa Steen Christiansen binda kustflugor och visa sina skapelser där han gärna använder material med UV och Fluo. Passa på att fråga Steen om tips då han hela tiden utvecklar nya mönster för kusten. På kastbanan och i demohörnan finns KJ-Jonasson och Kevin Simesson.

Vi ses där/Team AJensenRelease #18

Betena från falkfish har lockat många havsöringar till hugg genom åren. Grundaren och tillverkaren Stefan Törnquist har bland annat skapat beten som spöket, thor och kingtrout som lämpar sig ypperligt till havsöringsfisket. Under bägge dagarna kommer Stefan vara här och berätta om hur han tillverkar dragen och hur de bäst fiskas.


Release #19

Vi kommer detta året att ta in ett nytt märke när det kommer till solglasögon. Märket Ozolot har inte bara hög kvalité de är sjukt snygga också. Under bägge mässdagarna kommer killarna från Ozolot vara i butiken för att berätta mer om dessa schyssta brillor.Release #20

Johan Klingberg kommer under lördagen binda sina absoluta favoritflugor för havsöringsfisket. Spana in hans kreationer och få matnyttiga tips inför havsöringspremiären, Johan har fler än ett ess i rockärmen Release #21

En av sveriges mest välkända sportfiskeprofiler kommer att besöka oss både lördag och söndag.Johan Broman är inte bara kände från Tv med program som "Fiske, lite djupare" och "Fiskedestination" han driver även sin egen guidefirma i Stockholms skärgård. Hans enorma kunskap inom sportfiske vet inga gränser då han rest jorden runt med sitt spö. 
Kom in och snacka fiske-tv eller bara häng med denna guru.Release #22

Vi kommer under både lördagen och söndagen ha fint besöka av två representanter från Flyfisheurope och Flycompany.

John Allan Andersen Petermann från Danmark kommer att ha med sig en mängd spön, rullar och linor från Scott, Lamson och Sientific Anglers. Dessa är riggade och klara för de som vill testa på vår kastbana.

John har rest jorden runt med sitt flugspö och jobbar till vardags på Strobel Travels i Danmark. Han delar gärna med sig av sina fisketips oavsett om det gäller öringfiske på Nya Zeeland, laxfiske på Kola eller tropiskt fiske på Maldiverna och i Karibien.

Hanna Bossow Vestergaard som även hon är från Danmark och binder för The fly Co. Hanna är specialist på tropiskt fiske och har stor erfarenhet från fiske på Los Roques, Kuba och Maldiverna.

Under denna helgen kommer Hanna visa både bonefishflugor och en och annan monsterfluga till Giant Trevally. Kom gärna förbi och snacka tropiskt flugfiske med denna rutinerade flugfiskare.Release #23

Vi har precis tagit in delbara kajaker från företaget Point 65. Dessa kajaker är otroligt lätta och väldigt enkla att få med sig ut till vattnet. Representanter från Point 65 kommer att vara här bägge dagarna för att visa er hur smidiga dessa kajaker är.


Reelase #24

Nu har vi på El-Ge sportfiske tänkt lite utanför boxen igen.
Vem har inte haft ont i rygg/axlar med mera efter långa fiskedagar? Troligen har de flesta av oss haft dessa bekymmer. Så till vår stora glädje kommer vi att ha Caladrius här både under lördagen och söndagen. Såhär skriver de själva om sitt besök:

Caladrius – Professionell rehab och träning
Har du ont i ryggen efter en dag i vadarstövlar och strömmande vatten? 
Bråkar axeln med dig efter en heldags kastande? 
Björn Rhodin och hans stab på Caladrius rehabiliterar allt ifrån skador sjukvården inte klarar av till den där ryggen som blir så trött efter en dags fiske.
Med en enorm erfarenhet, kompetens och pedagogisk tyngd hjälper dom alla typer av människor att ta tillbaka glädjen i livet efter smärtan. 
Till mässan kommer Caladrius för att ge besökarna råd, för att göra korta behandlingar och för att svara på alla frågor som kan tänkas runt kroppen, smärta, skador, kost och hälsa. 
Med över en halv miljon tittare varje månad på facebook har Caladrius blivit något av ett fenomen i sociala medier och deras små tränings och tips filmer är vida omtalade. 
Länk till filmerna på facebook: https://business.facebook.com/pg/caladriusrehab/videos/


Release #25

Under lördagen och söndagen kommer vi att ha besök av Cornelis Hollestein och det nya webbmagazinet Fly Only. Cornelis kommer att visa er det första numret och berätta lite mer om syftet med denna tidning. Missa heller inte att läsa El-ge Oskars artikel om havsöringsfiske eller ta del av El-ge Agne 3 bästa tips inför premiären som ni hittar i tidningen.

 

Skriv en kommentar