Filtrera
Stäng

Kingfisher Al Rökspån 3,5L

Rökspån av al från Kingfisher som är utmärkt för rökning av kött eller fisk. Här får du rökspån av högsta kvalité av prima al-trä. Varje förpackning innehåller ca 3,5 liter rökspån. En favorit bland personalen på EL-GE Sportfiske.
Lagerstatus: Ej i lager
Artikelnr: 220044
Leveranstid: 1-3 vardagar
Tillverkare: Kingfisher
89,00 kr
69,00 kr
  • Fri frakt > 300kr
  • 30 dagar öppet köp
  • Snabba leveranser
  • Grym kundservice
  • Rätt priser

RÖKNING: 

Varmrökning är en tillagningsmetod som ger en fin konsistens samtidigt med en fantastisk arom och smak. Rökningstiden varierar med tjocklek och karaktär på det som röks, erfarenhet ger resultat. Rökning av fisk påskyndas om man fläker fisken innan den läggs på röken.

Om man måste skölja t.ex fisken, torka ur väl. Salta efter behag och råvara. Strö ett tunt lager rökspån i botten av din röklåda. Lägg det som skall rökas på gallret. Placera gallret i röklådan och sätt på locket. Häll spritbaserat bränsle i brännarna och placera dem i metallstället. OBS överfyll inte! Tänd brännarna men var försiktig då spriten tänder väldigt lätt. Placera sedan röklådan ovanför brännarna.


TIPS: 

- När ryggfenan lossnar lätt är fisken färdig

- Klipp av t.ex enris bland rökspånet vilket förhöjer smaken

 

Tänk på eldfaran!

Fyll inte på bränsle i brinnande eller het brännare! Se till att det inte finns brännbara material i närheten när brännaren tänds. Använd röklådan utomhus och under tillsyn!

RÖKNING: 

Varmrökning är en tillagningsmetod som ger en fin konsistens samtidigt med en fantastisk arom och smak. Rökningstiden varierar med tjocklek och karaktär på det som röks, erfarenhet ger resultat. Rökning av fisk påskyndas om man fläker fisken innan den läggs på röken.

Om man måste skölja t.ex fisken, torka ur väl. Salta efter behag och råvara. Strö ett tunt lager rökspån i botten av din röklåda. Lägg det som skall rökas på gallret. Placera gallret i röklådan och sätt på locket. Häll spritbaserat bränsle i brännarna och placera dem i metallstället. OBS överfyll inte! Tänd brännarna men var försiktig då spriten tänder väldigt lätt. Placera sedan röklådan ovanför brännarna.


TIPS: 

- När ryggfenan lossnar lätt är fisken färdig

- Klipp av t.ex enris bland rökspånet vilket förhöjer smaken

 

Tänk på eldfaran!

Fyll inte på bränsle i brinnande eller het brännare! Se till att det inte finns brännbara material i närheten när brännaren tänds. Använd röklådan utomhus och under tillsyn!

Skriv din egen recension
*
*
Dålig
Utmärkt
*
*
*
Kunder som köpte denna köpte också

ABU Röken Large

Bjud fiskevännerna på färsk, rökt fisk. Eller briljera i hemmet med nyrökta delikatesser. I snart 50 år har ABU-röken varit en snabb och enkel väg till goda fiskrätter. Emaljerad plåt, med dropplåt, rökgaller och tändvätskebehållare. Denna modell är den större varianten i rostfritt stål, med dubbla brännare och tvåvåningssystem. 2 brännare.
699,00 kr 399,00 kr

Wiggler Rökspån Körsbär 250g

Wiggler rökspån med körsbärssmak för rökning av fisk och kött. Kan användas till kol/gasol-grill samt alla typer av rökar. Strö ett jämt lager rökspån på botten av rökugnen (ca 2 dl/kg) Om du blandar i 1-2 sockerbitar i rökspånet får fisken mer färg.
29,00 kr