Filtrera
Stäng

Vertikalset

Vertikaljigging

Vertikalfiske är en relativt ny form av jiggfiske i Skandinavien som främst lämpar sig för gös. Metoden kräver inte dyr utrustning och den fungerar året runt. Vertikaljigging är extremt effektivt och spännande, något för dig som söker mer än bara vanligt fiske. I vårt sortiment hittar du bl.a. färdiga vertikalfiskeset till bra pris.

 

Tips för dig som vill börja med vertikaljigging:

  • Spö - Ditt spö bör vara cirka 6 fot långt, styvt, lätt och ha en känslig topp för att du ska kunna följa jiggens rörelser.
  • Rulle - Det är en smaksak om du använder en haspel- eller spinnrulle. Väljer du att använda en spinnrulle bör den vara av lågprofil för att vara så liten och smidig som möjligt. Även haspelrullen bör vara av den mindre storleken och den bör ha en bra slirbroms.
  • Lina - Det här är extremt viktigt: du bör använda en så kallad flätlina som är stum. Detta för att du ska kunna upprätthålla den perfekta kontakten med jiggen. Linan ska vara riktigt tunn, mellan 0,08mm och 0,15mm. En tunn och stum lina ger dig bra kontakt med jiggen. Linan bör även vara synlig då det ger dig bättre kontroll.

 

Lägg din beställning idag och ha vertikalfiskegrejerna hemma på ett par dagar!